Dette site bruger cookies

Vi bruger cookies til bl.a. statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookiepolitik.

Se vores cookiepolitik.

14.03.17

Ekstra hjælp til dagpengemodtagere virker

Brøndby Kommune har i 2016 investeret penge i to ekstra medarbejdere til at hjælpe ledige dagpengemodtagere i job.

Formand for Beskæftigelsesudvalget Franz Hansen fortæller: ”Vi har valgt at investere i denne særlige indsats, fordi vi kan se, at det kan betale sig. I stedet for, at vi skal betale kommunens andel af dagpengene – en udgift som stiger jo længere tid borgerne er ledige - sparer vi skattekroner i kommunekassen. Og så er det klart bedre for den enkelte borger at være i job – og også for familien, vores virksomheder og samfund.” De to ansatte har hver cirka 25 borgere ad gangen i forløb, der varer otte uger.

Jobsøgning og kompetencer
Dagpengemodtagere kan godt, selvom de fornylig har været på arbejdsmarkedet, have svært ved at komme i job igen. Og når der er gået et halvt eller et helt år, begynder det at blive rigtig svært. På otte-ugers forløbet har medarbejderne fokus på dét, hver enkelt dagpengemodtager har brug for støtte til. Det kan for eksempel være hjælp til at lave et bedre cv, en god ansøgning eller træne jobsamtale-situationen. Det kan også være at holde motivationen oppe eller støtte den ledige i at søge bredere end ellers.

Jobmatch
De to medarbejdere har også fokus på at matche den lediges kompetencer i forhold til konkrete jobåbninger. Derfor bruger medarbejderne også tid på at være i kontakt med virksomheder, så de kender deres behov og kan lave et godt match. Franz Hansen: ”Tidligere oplevede vi det paradoks, at vi havde ledige dagpengemodtagere med kompetencer, som virksomhederne havde brug for – men uden at det førte til ansættelse. Det undrede os. Vi er derfor glade for, at dette otte-ugers forløb kan gøre en forskel for nogle dagpengemodtagere, så de kommer i job.”

En god investering
Franz Hansen forsætter: ”Da vi gik i gang, havde vi en formodning om, at de investerede lønkroner til de to ansatte ville blive tjent hjem, og at der oveni ville være en mindre besparelse. Når vi nu kigger tilbage, kan vi se, at dobbelt så mange dagpengemodtagere, som vi havde forventet, er kommet i arbejde – og besparelsen er fire gange større. 49 personer er kommet i arbejde – og beregninger viser, at det svarer til en besparelse på 1.3 millioner – efter medarbejdernes løn er betalt. Så vi fortsætter ordningen.” Denne ordning er et supplement til kommunens øvrige indsats i forhold til ledige.
Skrevet af Brøndby Kommune