Dette site bruger cookies

Vi bruger cookies til bl.a. statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookiepolitik.

Se vores cookiepolitik.

06.03.17

Hvordan har du det? – spørgeskema om din sundhed

En ny undersøgelse af danskernes helbred skal hjælpe med at styrke fremtidens fundament for vores sundhed. Undersøgelsen hedder ”Hvordan har du det?” og er en spørgeskemaundersøgelse, som netop er blevet sendt ud til over 100.000 borgere i Region Hovedstaden og godt 300.000 i hele Danmark – og også i Brøndby Kommune.

Hvordan synes du, at dit helbred er alt i alt? Får du søvn nok til at føle dig udhvilet? Bruger du e-cigaretter? Cykler/går du på arbejde? Spørgsmål som disse vil sammen med en lang række andre stå i det spørgeskema, som skal give en dybere indsigt i vores allesammens sundhed og trivsel. Målet med undersøgelsen er en mere målrettet forebyggelse og en bedre planlægning af de fremtidige behandlingstilbud i Brøndby såvel som i alle andre kommuner og på regionens hospitaler.

Jo flere svar, jo bedre

”Undersøgelsen er en stor hjælp for os og hvert eneste svar har værdi for vores fremtidige planer og visioner på sundhedsområdet i Brøndby. Når den enkelte borger udfylder spørgeskemaet, er han eller hun direkte med til at påvirke sundhedsindsatsen, for alle os der bor i Brøndby. Det er blandt andet på baggrund af de tidligere undersøgelser, at vi i dag har sundhedstilbud som fx vores gratis rygestopkurser, kostvejledning til overvægtige og forløb til borgere med kræft, KOL, diabetes og hjerte-karsygdomme. Vi har også fået værdifuld viden om vores mentale trivsel og har derfor prioriteret initiativer, hvor borgerne indgår aktivt i fællesskaber med andre mennesker, for blandt andet at forebygge ensomhed”, siger borgmester Kent Magelund.

Det er Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed, der står bag undersøgelsen i Region Hovedstaden. ”Den basisviden om danskerne, som denne undersøgelse giver os, kan ikke vurderes højt nok. Det er information, som vi ikke kan få på andre måder, og som er helt afgørende for prioriteringen i vores sundhedsvæsen”, siger læge og professor Torben Jørgensen, Chef for Forskningscenter for Forebyggelse.

Flotte præmier

Spørgeskemaerne bliver sendt ud til omkring 100.000 tilfældigt udvalgte borgere i Region Hovedstaden den 3. februar via deres digitale postkasse eller almindeligt brev og borgere, der modtager skemaet, har 3 måneder til at svare. 

Alle der svarer deltager i lodtrækningen om en række flotte præmier og jo før man deltager, jo flere præmier er der at vinde.

I Brøndby Kommune udlodder vi oven i købet 10 ekstra gavekort á 1.000 kr. som tak for din besvarelse. Det er Forskningscenteret der udtrækker vinderne. Brøndby Kommune ser ikke de enkelte besvarelser, men kun undersøgelsens samlede resultater. 

Hjælp via hotline og e-mail

Hvis du har spørgsmål, er du meget velkommen til at ringe på telefon 38 63 40 58 (mandag-fredag kl. 9-15). Her sidder medarbejderne bag undersøgelsen klar.

Du kan også skrive til Forskningscenteret på e-mail sundhedsprofil@regionh.dk.

 

Skrevet af Brøndby Kommune