Dette site bruger cookies

Vi bruger cookies til bl.a. statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookiepolitik.

Se vores cookiepolitik.

14.03.17

Kun hver tredje har svaret på sundhedsundersøgelse

Der er stor interesse for den landsdækkende sundhedsundersøgelse ”Hvordan har du det? ”. I Brøndby håber man dog på at få endnu flere tilbagemeldinger og nu er spørgeskemaet derfor sendt til borgernes almindelige postkasse.

Sundhedsprofil 2017
I Brøndby har 2.450 tilfældigt udvalgte borgere fået tilsendt spørgeskemaet ”Hvordan har du det? ”. Det er der 33 procent som allerede har svaret på, men vi vil gerne have de sidste med.

”Vi vil gerne sige tak til alle de borgere, der allerede har svaret”, siger Lars Ole Andersen, der er sundhedskoordinator i Brøndby Kommune. ”Samtidig vil vi gerne understrege, at de, der endnu ikke har svaret sagtens kan nå det endnu. Og svarene er vigtige for kommunens arbejde med sundhed. Jo mere præcise resultater vi får, jo bedre sundhedstilbud kan vi sikre i fremtiden. ”

Borgernes talerør
Spørgeskemaet blev i første omgang sendt til borgernes digitale postkasse og de der endnu ikke har svaret, har altså nu fået tilsendt spørgeskemaet endnu en gang. Denne gang i den almindelige postkasse. Det håber Brøndby Kommune vil hjælpe til at hæve svarprocenten. Og der er brug for hver eneste besvarelse. Derfor understreger borgmester Kent Magelund også, hvor vigtigt det er, at så mange som muligt svarer på undersøgelsen.

”Det er en grundig undersøgelse, som kan give os et meget vigtigt indblik i borgernes sundhed, sygdom og trivsel. Derfor er det vigtigt, at alle borgere, der har fået spørgeskemaet, tager sig tid til at deltage. Når vi kender borgernes svar, kan vi tilrette vores tilbud ud fra deres behov, så undersøgelsen er jo borgernes talerør og det håber jeg at de vil benytte”, siger Kent Magelund.

Resultaterne af undersøgelsen kommer i 2018
Spørgeskemaerne bliver sendt ud til over 7.000 tilfældigt udvalgte borgere i Brøndby, Glostrup og Vallensbæk og 300.000 i hele landet. Er du udvalgt til at deltage, så send dine svar så hurtigt som muligt og senest 3. maj og vær med i lodtrækningen om præmier som iPhones, gavekort og biografbilletter. Din besvarelse er anonym.

Resultaterne fra undersøgelsen bliver samlet i rapporten ”Sundhedsprofil for region og kommuner 2017” og udkommer i marts 2018. Alle landets fem regioner, Sundhedsstyrelsen og Statens Institut for Folkesundhed gennemfører undersøgelsen på baggrund af en aftale mellem Danske Regioner, KL, Sundheds- og Ældreministeriet samt Finansministeriet. Det er Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed, der står bag undersøgelsen. 
Skrevet af Brøndby Kommune