Dette site bruger cookies

Vi bruger cookies til bl.a. statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookiepolitik.

Se vores cookiepolitik.

10.03.17

Letbanen giver Brøndby udsigt til vækst

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen blev vist rundt af borgmester Kent Magelund i Kirkebjerg-området, hvor en af Brøndbys to letbanestationer bliver placeret. En letbane vil betyde vækst i Brøndby Kommune.

Regionsrådsformanden blev vist rundt af Brøndbys borgmester

En kommende letbane vil binde Hovedstadsområdet bedre sammen, og den spås at generere op mod 25.000 nye arbejdspladser og tiltrække op mod 18.000 nye beboere samlet set. På dens rute fra Ishøj til Lyngby vil letbanen få to stop i Brøndby; det ene bliver i krydset Søndre Ringvej/Park Allé og det andet i krydset Søndre Ringvej/Vallensbækvej.

Tirsdag den 7. marts 2017 var regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen på besøg i Brøndby Kommune for at se nærmere på området omkring Kirkebjerg, hvor den ene letbanestation bliver placeret. Borgmester Kent Magelund viste regionsrådsformanden, Lars Møller Jakobsen, direktør for SINO Ejendomme, som ejer Kirkebjerg Bydelscenter, og Steen W. Nielsen, formand for Vesterled Grundejerforening, rundt.

”Letbanen vil betyde et kæmpe løft for området, vi forventer flere kunder og flere boliger som konsekvens af letbanen,” sagde direktør for SINO Ejendomme, Lars Møller Jakobsen.

Tiltrækker investorer
Borgmester Kent Magelund kunne bekræfte, at letbanen har øget interessen for at bygge og udvikle i Brøndby.
”Brøndby er blevet et attraktivt område for investorer. Vi har løbende dialog med interesserede, og på sigt vil erhvervsområdet Kirkebjerg blive udviklet til et boligområde med op til 2.000 nye boliger. Der er et meget stort potentiale i området, og det er ikke mindst letbanen med til at forløse,” sagde Kent Magelund.

Ser frem til letbane
Etableringen af to stationer og en letbane i Brøndby vil betyde mere nyt byggeri og hel eller delvis ekspropriation af nogle beboeres matrikler. Alligevel ser formand for Vesterled Grundejerforening med positive øjne på den kommende letbane.
”Vi har løbende dialog med Brøndby Kommune om letbanen og ser frem til den. Men jeg hører selvfølgelig også fra bekymrede medlemmer, der har grunde ud til ringvejen, og som bliver berørt. Vores fokus er at få hjulpet de medlemmer, og mit indtryk er også, at det er Brøndby Kommune meget interesseret i,” lyder det fra Steen W. Nielsen.

Besøget sluttede af i SuperBrugsen i Kirkebjerg Bydelscenter, hvor uddeler Jesper Housgaard bød delegationen på kaffe og kage. SuperBrugsen har netop valgt at etablere en butik i det nye bydelscenter, fordi der er udsigt til, at letbanen kommer til området.

Letbanen forventes færdig i 2023/2024. Anlægsfasen i Brøndby forventes ikke at gå i gang før 2018.

Regionsrådsformandens besøg i Brøndby sluttede af i Superbrugsen i Kirkebjerg Bydelscenter

Skrevet af Brøndby Kommune