Dette site bruger cookies

Vi bruger cookies til bl.a. statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookiepolitik.

Se vores cookiepolitik.

18.04.17

Nye boliger på den tidligere rideskolegrund

Brøndby Kommune vil omdanne området, hvor den gamle rideskole lå, til et nyt beboelsesområde med rækkehuse og flytte Lionslund. Lige nu er man i dialog med områdets beboere om fremtiden for området.

Området med den tidligere rideskolegrund, hvor der nu skal bygges
På området mellem jernbanen og Strandskolevej i Brøndby Strand ligger den tidligere rideskole, bostedet for udviklingshæmmede Lionslund og nyttehaver. Brøndby Kommune holder møder med beboerne i området, da man har planer om en større udvikling af arealerne.

”Det er vores mål at skabe et nyt og grønt boligområde på rideskolegrunden. Samtidig er det planen, at det nuværende Lionslund rives ned og udbygges og genopføres cirka 200 meter fra dens nuværende placering, altså på den tidligere byggelegeplads. Dermed får vi et tidssvarende og moderne bosted,” fortæller borgmester Kent Magelund.

Møder med ejere og lejere
I området, man nu vil udvikle, ligger bl.a. 23 nyttehaver. Brøndby Kommune er i dialog med lejerne for at høre om deres fremtidige behov og ønsker.

”Vi er også i dialog med de tre grundejerforeninger, der ligger syd for rideskolegrunden, så vi har deres input med i arbejdet om at udvikle området. Med planerne om at bygge nye boliger på Lagesminde Allé får vi behov for at lave vejændringer, så der ikke opstår gennemkørende trafik til gene for de eksisterende beboere. På vores møder har vi hørt, at netop trafik og parkering kan skabe bekymring, så det har vi selvfølgelig fokus på, når området skal nytænkes,” fortæller Kent Magelund.

Høring til den 21. maj
Da der har været gartneri på Lagesminde 50 i 1970’erne, forventer kommunen at finde rester af sprøjtemidler i jorden. Der skal derfor foretages jordbundsanalyser, og hvis de viser, at der er forurening i jorden, er det bygherrens ansvar at udbedre.

Inden Brøndby Kommune går i gang med at lave udkast til lokalplan, vil kommunen invitere borgere komme med deres ideer til hvad området kan bruges til frem til den 21. maj. Man kan sende idéer og forslag på mail til tf-plan@brondby.dk.
Skrevet af Brøndby Kommune