Dette site bruger cookies

Vi bruger cookies til bl.a. statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookiepolitik.

Se vores cookiepolitik.

09.01.18

Nyt projekt skal hjælpe udsatte ledige borgere

Brøndby Kommune har modtaget 3,5 mio. kr. til en helt ny type projekt, der skal hjælpe ledige, der fx har et misbrug eller handicap, i job.

Nyt projekt skal hjælpe ledige Brøndbyborgere i job

Med 3,5 mio. kr. i puljemidler fra Socialstyrelsen og STAR kan et nyt projekt lanceres i Brøndby Kommune. Projektet ”Social støtte i overgang til og fastholdelse i job” skal afprøve en ny metode i forhold til 120 udsatte borgere i Brøndby Kommune. Målgruppen er borgere over 30 år, der har været ledige i mere end et år og som har udfordringer af fx psykisk karakter eller som har et misbrug eller handicap. Målet er at hjælpe dem i ordinært arbejde og at fastholdet jobbet – også på længere sigt.

 

”Projektet giver mulighed for, at vi kan tage hånd om en væsentlig udfordring: Nemlig at en del borgere falder ned mellem vores indsatser. De har nogle udfordringer, så de ikke umiddelbart kan komme i beskæftigelse, men samtidig er de for velfungerende til at kunne modtage støtte efter serviceloven.

Med det nye projekt kan vi afprøve en ny lovbestemmelse, som giver mulighed for en tidsafgrænset forebyggende støtte,” forklarer jobcenterchef Bjarne Bo Larsen.

 

Brøndby har 518 borgere i målgruppen, men fordi projektet er en del af et forsøg med en ny metode, udtrækkes de 120 borgere, der skal være med i projektet, tilfældigt. Projektet skal afprøve metoden Critical Time Intervention (CTI), der tidligere har været afprøvet på hjemløse-og psykiatriområdet med god effekt. Uddannede CTI-medarbejdere fra Bostøtteteamet og fra jobcentrets mentorkorps skal støtte op om og koordinere borgerens plan i overgangen til job.

 

Projektet er samtidig et eksempel på en ny sammenhængende indsats, hvor jobcentret arbejder tæt sammen med kommunens sektor for handicap, psykiatri og misbrug. Ved at styrke det tværgående samarbejde internt i kommunen er det håbet at kunne yde en bedre hjælp til borgere med komplekse problemer.

 

Den nye indsats løber fra februar 2018 til marts 2020.

Skrevet af Brøndby Kommune