Dette site bruger cookies

Vi bruger cookies til bl.a. statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookiepolitik.

Se vores cookiepolitik.

02.01.18

Forslag til indsatsplan for bekæmpelse af kæmpebjørneklo

Brøndby Kommune har gennem mere end 15 år bekæmpet kæmpebjørneklo på kommunale arealer. Den farlige og invasive art findes nu kun som få enkeltstående planter. Ny indsatsplan skal sikre, at planten fortsat bekæmpes i Brøndby – også af private grundejere.

Ny plan for bekæmpelse af kæmpebjørneklo i Brøndby

Kæmpebjørnekloen hører ikke naturligt hjemme i Danmark. Men som en invasiv art har den bredt sig voldsomt i naturen, hvor den udkonkurrerer alle andre plantearter og kan give alvorlige hudskader ved berøring.

Den store skærmplante er blevet bekæmpet gennem adskillige år i Brøndby Kommune og bliver det fortsat løbende af Materielgården og er derfor ikke i dag et stort problem.

Men for at det skal blive ved med at være sådan, har kommunalbestyrelsen i efteråret 2017 vedtaget en indsatsplan for bekæmpelse af kæmpebjørneklo. Med den nye plan forpligtes grundejere til at bekæmpe kæmpebjørneklo på egen grund, så bestanden kan holdes nede på relativt få enkeltstående planter. Kommunen har mulighed for at følge op på om planten er blevet bekæmpet og kan ellers påbyde, at det skal ske inden for 14 dage. Alternativt kan kommunen foretage bekæmpelsen for ejerens regning.

Kæmpebjørneklo kommer tidligt frem om foråret og allerede sidst i marts, begynder planter at komme til syne. Kæmpebjørnekloens saft er giftig og man bør undgå kontakt med huden.

Offentlig høring

Før indsatsplanen kan vedtages endeligt, sendes den i offentlig høring. Du kan sende kommentarer til planen fra den 2. januar 2018 til og med den 27. februar 2018 til TF-plan@brondby.dk  

 

Skrevet af Planafdelingen