Dette site bruger cookies

Vi bruger cookies til bl.a. statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookiepolitik.

Se vores cookiepolitik.

13.02.18

Brøndbydrenge spiller sig til en ny chance

18 unge mænd fra Brøndby har fået en særlig aftale med Brøndbyernes IF og Brøndby Kommune, Ungeindsatsen i Brøndby. Den store gruppe venner spiller nu på deres eget fodboldhold og har skiftet sofaen ud med en aktiv fodboldhverdag.

Emil og Tobias med Mohamad fra Ungeindsatsen i Brøndby Kommune

Billedtekst: Emil Hammerholt Pedersen og Tobias Bengtson ses her sammen med Mohamad Saleh fra Ungeindsatsen i Brøndby, der har hjulpet drengene i gang med deres eget fodboldhold i BIF-regi.

Emil og Tobias træner fodbold to gange om ugen i BIF og spiller kamp i weekenden. De står også for træningen af det 18 mand store hold og så er der alt det ekstra med at få vasket kamptøj, pumpet bolde, lavet holdkort og meget andet. Sådan har det været det sidste år, siden de tre 20-årige venner, Emil Hammerholt Pedersen, Jonas Odgaard og Tobias Bengtson, sammen med Mohamad Saleh fra Ungeindsatsen i Brøndby, fik ideen om at lave et fodboldhold med vennerne. Mohamad Saleh, der er et kendt ansigt blandt mange af byens unge, hjalp dem med at gøre drømmen om et fodboldhold i BIF til virkelighed.

”Når vi møder unge, som keder sig, og som vi måske kender fra forskellige sammenhænge i byen, og de pludselig har et ønske og gerne selv vil arbejde hårdt for det, så vil vi gerne understøtte dem. Mange på fodboldholdet er unge mænd, der elsker fodbold, men deltog ikke aktivt i et foreningsmiljø. De var usikre i forhold til at se sig selv fungere i de rammer, der er for et almindeligt fodboldhold, hvor man ikke altid kender mange af de andre. Det kommer de forhåbentligt til, når de kommer ind i BIF og bliver foreningsvante. Her bliver der stillet krav til dem i et positivt fællesskab, og det lærer de meget af,” fortæller Mohamad Saleh fra Ungeindsatsen i Brøndby.

Vænner sig til nye regler
Emil er vant til at spille i klub, men Tobias har kun spillet fodbold på gaden og savnede træning, fællesskabet i omklædningsrummet og at spille mere. Det samme gjorde flere af vennerne, derfor er de nu 18 spillere på 18-20 år på holdet, der alle kender hinanden, og som dyrker deres fodboldinteresse for fuld udblæsning.

”Det er superfedt at spille i BIF. Vi skulle lige i gang og lære reglerne at kende – man kommer ikke for sent, man går ikke ind med støvler, man tager ikke bare en bane. Og når vi er ude og spille og vi repræsenterer BIF, så forventes det, at vi opfører os ekstra pænt. Vi er ved at være der,” griner Emil og Tobias. Tobias noterer sig også, at han er kommet i meget bedre form og sover mindre efter, at ugeskemaet er blevet fyldt med fodbold. Da hans lillebror også viste interesse for at spille med på et fodboldhold, opstod ideen om et hold for lidt yngre spillere. Derfor satte Ungeindsatsen i Brøndby og BIF sig igen om bordet for at få endnu et hold op og stå og det er nu ved at finde sin form.

Emil og Tobias

Sundt fællesskab

Det er bl.a. takket være BIF’s meget aktive rolle i hele projektet, at drengenes tilværelse i dag i langt højere grad står på fodboldliv og fællesskab end at slå tiden ihjel på gadehjørnerne og foran skærmen derhjemme. Mustapha Saleh, der er integrationskonsulent i Brøndbyernes IF, har været med til at få det nye hold af unge mænd ind i klubben og har sørget for, at de bl.a. er blevet tilbudt gode spilletider og spillertøj, mens Danmarks Idrætsforbund har hjulpet med midler til de unge mænds kontingent for året.

”Vi har via projektet oprettet et hold for unge med udgangspunkt i det gode fællesskab i foreningslivet. Formålet er at indvie de unge i foreningen og motivere dem til at blive en del af frivilligheden i Brøndbyernes IF for at sikre, at vi fortsat kan drive en klub – og tilbyde kommunens unge det sunde fællesskab – til gavn for de unge og samfundet. Vi investerer derfor også gerne i træneruddannelser til de unge, ligesom der på sigt vil være fokus på at motivere de unge til mentoropgaver i klubben,” fortæller Mustapha Saleh fra Brøndbyernes IF.

”Projektet har været en kæmpe succes! I Ungeindsatsen i Brøndby er vi stolte over de unges iver og præstationer og ser frem til, i samarbejde med BIF, at føre projektet videre med et nyt hold og dermed fortsætte succesen. Der er noget at leve op til for det nye hold, for når det kommer til de fodboldmæssige præstationer, så er det første hold godt fra start. De startede i serie 6 i foråret, hvor de med en topplacering rykkede op i serie 5 i sommers og målet er nu serie 4 til sommer”, fortæller Mohamad Saleh fra Ungeindsatsen i Brøndby.

Skrevet af Brøndby Kommune