Dette site bruger cookies

Vi bruger cookies til bl.a. statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookiepolitik.

Se vores cookiepolitik.

06.02.18

Hyggelig og lærerig fastelavnsfest i Middelalderlandsbyen

Lørdag den 10. 2 byder Middelalderlandsbyen velkommen til en fastelavnsfest, der byder på tøndeslagning, præmie til bedst udklædte, gratis fastelavnsboller og snobrød til børnene, lav-selv fastelavnsris og en ny mobilquiz om middelalderen.

Fastelavnsfest i Middelalderlandsbyen
”Fastelavnsfesten i Middelalderlandsbyen er en skøn blanding af velkendte og nye aktiviteter. I år vil vores gæster således kunne anvende vores nye formidlingshus til at lav-selv fastelavnsris og få varmen på bløde lammeskind, mens de nyder en kop kaffe og lidt friskbagt kage”, fortæller leder Tonny Soltau.

Den traditionelle tøndeslagning er naturligvis en fast del af fastelavnsfesten og her kan såvel store som små prinsesser, riddere og superhelte give los i trygge omgivelser. Tøndeslagningen indledes kl. 12.00 for de mindste og følges af en tøndeslagning for de mellemste børn. Vanen tro sluttes af med tøndeslagning for de voksne, der i år får en forstærket tønde at muntre sig med.

Efter tøndeslagningerne vil der være uddeling af gratis fastelavnsboller og drikke til børnene. Middelalderlandsbyens Venner, der er arrangører af festlighederne vil stå for salg af kaffe, the, og kage, der kan nydes i formidlingshuset eller ude ved lejrbålet, hvor børnene kan bage snobrød.

”I år tilfører vi fastelavnsarrangementet et nyt læringselement, når vi introducerer Find2Learn, der er en lærerig quiz om middelalderen”, fortæller historisk formidler Niels Jelsbak og fortsætter, ”Den GPS-baserede mobilquiz leder deltagerne rundt i landsbyen via et via et digitalt landkort, hvor der undervejs dukker lærerige spørgsmål op på mobiltelefonen. Resultaterne vises løbende på et digitalt whitebord i formidlingshuset, hvor den dygtige vinder senere bliver præmieret”.

Fastelavnsfesten arrangeres af støtteforeningen Middelalderlandsbyens Venner sammen med Brøndby Kommune og har desuden deltagelse af Middelaldergruppen Korsfarerne.

Masser af offentlige arrangementer i anledning af Middelalderlandsbyens 20-års jubilæum
Fastelavnsfesten er det første publikums arrangement i 2018, der samtidig er året hvor Middelalderlandsbyen kan fejre 20-års jubilæum. Den populære undervisnings- og kulturinstitution blev grundlagt i 1998 og har siden været besøgt af mange tusinde børn og voksne.

Middelalderlandsbyens adresse er: Nybovej 11, 2605 Brøndby (gratis adgang). Hunde i snor er velkommen. Da Middelalderlandsbyen er en undervisningsinstitution for børn, er rygning kun tilladt uden for landsbyen.
Skrevet af Brøndby Kommune