Dette site bruger cookies

Vi bruger cookies til bl.a. statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookiepolitik.

Se vores cookiepolitik.

05.03.18

Årets prismodtagere til AKTIV 2018 i Brøndby

Til den store foreningsfest i Brøndby Hallen blev byens frivillige hyldet for deres indsats. Fra scenen blev der uddelt fem priser til frivillige og foreninger, der har gjort sig særligt bemærket.

Aktiv 2018 i Brøndby Hallen
Den røde løber var rullet ud, da Brøndbys frivillige fra sociale og folkeoplysende foreninger ankom til den årlige foreningsfest i Brøndby Hallen fredag den 2. marts 2018. Cirka 500 repræsentanter og frivillige fra Brøndbys foreninger var inviteret til en festlig aften med underholdning, mad og prisuddeling.

Borgmester Kent Magelund bød velkommen til fejringen.
”I, der sidder her i aften er med til at skabe aktiviteter, der gør vores borgere til nogle sundere, gladere og dygtigere individer. Og I har en stor del af æren for, at vi har et lokalsamfund, hvor der er respekt og forståelse for vores medmennesker, at alle vores borgere lærer om de demokratiske spilleregler, og at alle borgere i Brøndby oplever et fællesskab, som gør os stolte af at bo i Brøndby,” sagde borgmesteren blandt andet i sin tale.

Årets prismodtagere
De første der blev klappet på scenen var de bedste idrætspræstationer i Brøndby i løbet af 2017. I løbet af aftenen lyttede tilhørerne til et velspillende big band og hørte foredragsholder Rune Green fortælle om, hvordan man formidler budskaber på en sjov og humoristisk facon, alt i mens aftenens fem hovedpriser løbende blev uddelt.

Prisen som Årets Idrætsleder 2017 gik til Janette Weng fra Brøndby Volleyball Klub, der sidder i bestyrelsen og som har været aktiv i klubben i mere end 25 år.

Årets Initiativ 2017 gik til projektet ”Fra gaden til Brøndbyernes I.F.” som bl.a. kommunens Ungeindsats og Brøndbyernes I.F. står bag. Projektet har med stor succes introduceret marginaliserede unge til et foreningstilbud, der betyder, at der nu er 40 unge som regelmæssigt spiller fodbold i foreningsregi.

Stig Ryaa fra Brøndby Badminton Klub blev kåret som Årets Ungdomsleder 2017. Stig har været foreningens ungdomsformand siden år 2000 og har også fungeret som ungdomstræner, når der har været behov for det.

Kulturprisen 2017 gik til Brokærs Afdelingsbestyrelse for deres arbejde med at udsmykke afdelingens bygninger med kunst. Der er i alt opsat 70 fotos og billeder og dermed er Brokær den afdeling i Danmark, inden for den almene boligsektor, der har opsat mest kunst.

Torben Nielsen fik Frivilligprisen 2017 for bl.a. at have stiftet Brøndbys Bryggerlaug og Møllerlaug og for sit engagement som cykelpilot og instruktør i Cykling uden Alder. Torben Nielsen er også frivillig på Gildhøjhjemmet og har senest meldt sig som frivillig koordinator for vandrehold for enkemænd.

Årets idrætspræstationer 2017

Udover de fem priser blev også årets idrætspræstationer i 2017 i Brøndby fremhævet. Følgende udøvere blev klappet på scenen og borgmester Kent Magelund uddelte en erindringsgave fra Brøndby Kommune:

• Brøndbyernes IF’s kvindefodboldhold – blev danske mestre i den forgangne sæson i den bedste kvindefodboldrække, 3F-ligaen.
• Brøndby Volleyball Klubs kvindehold – vandt for nyligt det nordiske mesterskab på hjemmebane og fik sølvmedaljer til både DM og pokalturneringen i 2017.
• Svanholm Cricketklubs seniorhold – vandt det danske mesterskab for seniorer i 2017 og hjemførte mesterskabet til Svanholm for 27. gang.
• Svend Vohlert, Brøndby Judo Klub – vandt -90 kg klassen i Masters rækken til DM i 2017.
• Gertie Jensen og Helle Søgaard, Brøndby Triathlon Club. Gertie vandt DM på sprint-distancen, DM og NM på den olympiske distance og DM på ½-IronMan distancen i aldersklassen 65-69 år i 2017. Helle vandt DM på ½-IronMan distancen i aldersklassen 50-54 år. 

Foreningsfesten så dagens lys i 2017 og er siden da en tilbagevendende årlig begivenhed, der sætter fokus på Brøndbys sociale og folkeoplysende foreninger og det store frivillige arbejde, der ydes her. Udover repræsentanter fra relevante foreninger deltager også repræsentanter fra Seniorrådet, Handicaprådet, Folkeoplysningsudvalget, Kommunalbestyrelsen og borgmesteren.

Skrevet af Brøndby Kommune
Prismodtagere til Foreningsfesten 2018

Billeder fra foreningsfesten 2018

Se alle billederne fra Brøndby Kommunes årlige foreningsfest Aktiv.