Dette site bruger cookies

Vi bruger cookies til bl.a. statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookiepolitik.

Se vores cookiepolitik.

16.11.18

Brøndby ligger i top, når det handler om at få fleksjobbere i arbejde

Nye tal viser, at Brøndby er blandt de kommuner, der er bedst til at få fleksjobbere i beskæftigelse. Med 13 pct. har Brøndby nemlig en af de laveste andele ledige fleksjobbere i landet.

Fleksjob

FOTO: Stine Buch, Rikke Jean Marstrand og Christina Janum sidder i det team, der hjælper fleksjobbere i Brøndby med at finde beskæftigelse.

 

Jobcenter Brøndby har gennem de seneste år arbejdet meget bevidst med en målrettet indsats for at få kommunens cirka 350 fleksjobbere i beskæftigelse.

Fleksjob er en ordning til borgere med nedsat arbejdsevne. Et fleksjob er på mange måder en helt almindelig ansættelse, hvor opgaver og arbejdstid i fleksjobbet blot er tilpasset det, den enkelte fleksjobber kan klare.

Jobcenter Brøndby har med fire medarbejdere og et tilsvarende antal såkaldte eksterne aktører prioriteret at yde en ekstra indsats for at få de ledige fleksjobbere videre i job. Og samarbejdet med virksomheder både i og udenfor kommunen for at finde de rette fleksjob, har nu sikret Brøndby en flot placering i en ny opgørelse foretaget af Dansk Arbejdsgiverforening på baggrund af tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

”Vores virksomhedsrettede indsats er krumtappen i vores beskæftigelsesindsats. Når vi har fået så flot en placering i statistikken, så skyldes det især at vores medarbejdere og samarbejdspartnere har været rigtig gode til at finde det rette match mellem arbejdsgiver og fleksjobber. Det kræver et godt blik for den enkelte fleksjobbers kompetencer med de muligheder og begrænsninger, der er hos borgere, der af helbredsmæssige årsager ikke kan have et almindeligt fuldtidsjob”, siger Bjarne Bo Larsen, der er jobcenterchef i Brøndby Kommune.

Bjarne Bo Larsen understreger at kommunen og borgere, der er tildelt fleksjob også er godt hjulpet på vej af den generelle udvikling på arbejdsmarkedet, hvor virksomhederne er blevet mere villige til at finde plads til en ny medarbejder, også selvom der er begrænsninger i deres arbejdsevne.

Den nye opgørelse, der viser hvor gode kommunerne er til at få fleksjobberne i arbejde, viser at kun 13 kommuner har en lavere procentvis andel af ledige fleksjobbere end Brøndby.

Oversigten ses her: https://www.da.dk/politik-og-analyser/beskaeftigelse/2018/skal-du-have-fleksjob-er-det-ikke-ligegyldigt-hvor-du-bor/

Skrevet af Brøndby Kommune