Dette site bruger cookies

Vi bruger cookies til bl.a. statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookiepolitik.

Se vores cookiepolitik.

04.12.18

Brøndby Strands Ungefællesskab til dialog med FN's Ungdoms Udsending

Jayathma Wickramanayake, FN-generalsekretær Antonio Guterres’ særlige udsending for unge, besøger Danmark i disse dage og skal bla. mødes med unge fra Brøndby Strand.

FN's ungeudsendingFormålet med besøget er at sætte fokus på, at Verdensmålene kun kan nås, hvis den største generation af unge nogensinde bliver en del af løsningen. Da Jayathma Wickramanayake har hørt om det frivillige arbejde, som Brøndby Strands Ungefællesskab og andre unge laver i deres lokalområder vil hun derfor gerne møde dem.

Der er aftalt møde mellem ungefællesskabet og FN’s udsending på Tingbjerg Bibliotek og Kulturhus. Her vil deltagerne, sammen med de andre unge frivillige fra Nørrebro og Tingbjerg, mødes med Jayathma Wickramanayake for at drøfte FN’s nye Ungestrategi 2030.

De unge og Jayathma Wickramanayake skal tale om FN og Verdensmålene med fokus på, i fællesskab at skabe løsninger på, hvordan unge kan forstå Danmarks forpligtelser og påvirke processer nationalt og lokalt. Samtidig får FN’s Ungdoms Udsending mulighed for, at få indblik de forskellige unge fællesskabers redskaber og metoder.

Brøndby Strand Ungefællesskab består af 11 frivillige i alderen 13-27 år. Gruppen arbejder sammen med Brøndby Strand Projektet og Mellemfolkeligt Samvirke for at skabe ungedrevne og involverende aktiviteter i Brøndby Strand.

I øjeblikket arbejder Ungefællesskabet med at søge penge til og planlægge en stort ungeevent i foråret.

Eventet, der hedder Ordets Magt, har fokus på kreative udtryksformer. Til eventet skal unge beboere, sammen med professionelle, præsentere personlige fortællinger og meninger via rap, sang og det talte ord.

Arrangementet skal ske i et samarbejde med alle beboere i Brøndby Strand og give plads til, at unge kan udtrykke egne meninger og holdninger og derved give indsigt i de unges forståelse og oplevelse af deres lokalområde og livet som ung.

Skrevet af Brøndby Kommune