Dette site bruger cookies

Vi bruger cookies til bl.a. statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookiepolitik.

Se vores cookiepolitik.

20.12.18

Brøndby mangler 40 borgere, der vil være med til at dømme i retten

10.000 danskere er med til at dømme i sager, der kan føre til fængselsstraf. Hvis du vil være en af dem, så er chancen her nu. Brøndby Kommune søger 40 borgere til at blive lægdommere ved enten byretten eller landsretten.

Hammer
Med en ny kampagne vil Brøndby Kommune forsøge at få 40 borgere til at tilmelde sig kommunens såkaldte grundliste, som nævninge og domsmænd vælges fra.

Det er nemlig helt almindelige borgere, der hjælper den juridiske dommer med at vurdere spørgsmål om skyld og straf.

”Vi vil gerne opfordre alle interesserede borgere til at ansøge om at komme på vores grundliste. Nævninge og domsmænd er helt almindelige mennesker, der dømmer i straffesager sammen med juridisk uddannede dommere. Og lægdommere gør en stor forskel – for de ser sagen med andre øjne end dommeren. Derfor er det også vigtigt, at grundlisten afspejler befolkningen i Brøndby, så der både er mænd og kvinder, unge og ældre og borgere med forskellig etnicitet”, siger Kurt Damsted, der er formand for Grundlisteudvalget i Brøndby Kommune.

Hidtil har man i Brøndby, som i de fleste andre kommuner, fundet borgere til grundlisten i de politiske partier. Men nu står man aktuelt og mangler cirka 40 borgere på den grundliste, som domstolene udtager nævninge og domsmænd fra.

Derfor har Grundlisteudvalget besluttet at henvende sig til alle interesserede borgere i de frivilliges rækker.

Selvom kampagnen opfordrer alle til at melde sig, har det især vist sig udfordrende for Brøndby Kommune at få fat i unge og borgere med en anden etnisk baggrund end dansk til grundlisten.

”Vi har plads til 118 borgere på grundlisten og vi mangler i øjeblikket cirka 40. Derfor går vi nu lidt utraditionelle veje, hvor vi med små videoer på Facebook og Instagram, annoncer, plakater og postkort håber at gøre opmærksom på den spændende og meget ansvarsfulde opgave, det er at være med til at dømme i vores retssale. Og alle er velkomne. Også selvom vi især gerne vil have fat i de unge mellem 18 og 30 år og borgere med en anden etnisk baggrund end dansk i alle aldre”, siger Kurt Damsted.

Sådan søger du om optagelse som lægdommer
Hvis du vil søge om optagelse på grundlisten, skal du udfylde en ansøgning på Brøndby Kommunes hjemmeside www.brondby.dk/grundliste. Her oplyser du dine kontaktdata og en kort begrundelse for hvorfor du ønsker at blive lægdommer. Fristen for at søge om optagelse på grundlisten er den 20. januar 2019.
Skrevet af Brøndby Kommune