Dette site bruger cookies

Vi bruger cookies til bl.a. statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookiepolitik.

Se vores cookiepolitik.

14.12.18

Nu er planen lagt for Brøndbys nye bydel

Nu er hovedlinjerne for fremtidens Kirkebjerg lagt fast. Kommunalbestyrelsen har nemlig vedtaget en udviklingsplan for området, der sætter rammerne for, hvordan den nye bydel skal udvikle sig fra erhverv til et levende boligområde.

Fremtidens Kirkebjerg bliver en levende bydel med grønne områder

Der er stor interesse fra investorer i at bygge i Kirkebjerg og snart går det første boligbyggeri i gang. I løbet af de næste 10-15 år vil veje, parkeringshuse og op til 2.000 boliger skyde op og transformere erhvervsområdet til en ny levende bydel. For at sikre, at det nye boligområde bliver af god kvalitet, rummer grønne arealer og tager hensyn til de nuværende naboer, har Brøndby Kommunes kommunalbestyrelse vedtaget en udviklingsplan for området. Investorernes kommende byggeri i Kirkebjerg skal derfor følge retningslinjerne i planen.

”Vi har nu lagt nogle rigtig fine rammer for, hvordan fremtidens Kirkebjerg bliver en ny og spændende bydel med plads til det gode liv. Jeg er ikke i tvivl om, at vi er landet et godt sted med en gennemtænkt blanding af etagebyggeri, grønne arealer og gode parkeringsløsninger. Jeg er ikke mindst tilfreds med, at resultatet også bærer præg af, at vi har indarbejdet input fra borgerne og at vi har skelet til andre nybyggerier og plukket de elementer ud, der er vigtige for, at en ny bydel fungerer godt,” siger Kent Magelund, borgmester i Brøndby Kommune.

Planen er blevet til efter et længere forarbejde, der bl.a. har involveret inspirationsture til andre byggerier og samarbejde med professionelle rådgivere. Desuden har borgere og virksomheder haft mulighed for at komme med deres input på borgermøde og under en høringsperiode.

Trafikken til debat
På borgermødet var det især de trafikale forhold, der var genstand for debat. Forvaltningen har fået foretaget en trafikanalyse, der beskriver de trafikale konsekvenser af en fuld udbygning af Kirkebjerg. De udfordringer, man kan forudse, vil forvaltningen arbejde med i takt med, at omdannelsen i Kirkebjerg finder sted. Desuden vil man supplere med en analyse, så man også får kortlagt trafikafviklingen ved Banemarksvej, Vesterled og den kommende letbane.

Udviklingsplanen lægger bl.a. op til, at:

• Kirkebjerg skal åbnes op og skabe sammenhæng til omgivelserne
• Nybyggeriet skal spille sammen med områdets historiske erhvervshistorie
• Der skabes en varieret bydel med materialer af høj kvalitet
• De grønne arealer bevares og videreudvikles
• Der bygges i 2-6 etager. Enkelte undtagelser op til 7 etager
• Parkering foretages primært i små kompakte parkeringshuse

Der er stor interesse fra investorer i at bygge boliger i området, bl.a. på grund af nærheden til Glostrup Station og den kommende letbane, som gør, at Kirkebjerg kommer til at ligge meget centralt i forhold til hovedstaden.

Skrevet af Brøndby Kommune