Dette site bruger cookies

Vi bruger cookies til bl.a. statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookiepolitik.

Se vores cookiepolitik.

02.01.19

40 demensnøglepersoner udklækket i Brøndby

Det seneste år har alt personale på Brøndbys plejecentre fået opgraderet deres viden om demens og 40 er uddannet nøglepersoner. Nu har alle faggrupper – fra plejen til køkkenet – øget fokus på at håndtere borgere med demens bedst muligt.

Nygårds Plads i Brøndby Kommune
I et stort ansøgerfelt kom Brøndby Kommune gennem nøglehullet og blev i starten af 2018 udvalgt sammen med syv andre kommuner til Demensrejseholdet. I Brøndby betyder det, at byens tre ældrecentre det seneste år er blevet undervist i metoder, der sikrer livskvalitet for borgere med demens. Desuden er 40 medarbejdere blevet uddannet til nøglepersoner. Nøglepersonerne kommer fra både plejen, køkken, service, rengøring og aktivitetsområdet, så alle faggrupper har i dag fokus på at bruge de rette redskaber overfor borgere med demens. Med den nyeste viden i bagagen kan nøglemedarbejderne bruge deres kompetencer til at hjælpe kollegerne med at imødekomme beboernes individuelle behov.

”Vi blev udvalgt til projektet, fordi vi i forvejen har et højt fagligt niveau på området. Men nu har vi oveni det fået et intensivt kompetenceløft, som kommer vores borgere med demenssygdomme eller demenslignende symptomer til gode. Nu kan vi fx se, at også faggrupper som ikke før har arbejdet så direkte med borgere med demens – fx køkken- og servicepersonale – er blevet optaget af den nye viden og de nye indsatser. Og det gør en vigtig forskel for beboerne i hverdagen,” fortæller udviklingssygeplejerske Susanne Parbst, Brøndby Kommune, der har stået i spidsen for projektet.

Fx oplever køkkenpersonalet nu at have et helhedsblik på borgerne og ikke kun have fokus på mad. Medarbejderne oplever også, at de i højere grad har fået et fælles sprog om borgerne.

Som konkret udløber af projektet afholder alle afdelinger på ældrecentrene faste beboerkonferencer, når de oplever særlige udfordringer med en bestemt beboer. Her kommer dem, der har den primære kontakt, i dybden med en udvalgt beboer.

”I det kommende år skal vi arbejde med at forankre den viden og de erfaringer, vi har fået. Desuden har ledelsen besluttet, at det fremover er obligatorisk for alle medarbejdere på ældrecentrene at gennemføre ABC-Demens, et E-læringsprogram fra Videncenter for Demens,” siger Susanne Parbst, Brøndby Kommune.
Skrevet af Brøndby Kommune