Dette site bruger cookies

Vi bruger cookies til bl.a. statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookiepolitik.

Se vores cookiepolitik.

03.01.19

Hæklet trøstetand er ny superhelt i Brøndby Tandpleje

Takket være en kreativ mor, kan Brøndby Tandpleje nu som den første tandpleje tilbyde en hæklet ”trøstetand” til børn, der skal igennem en særlig stor behandling. Der er allerede gode erfaringer med det nye tiltag.

Kitte Nottelmann, leder af Brøndby Tandpleje
Er der noget, der trøster bedre end en bamse? I så fald er det måske en hæklet ”trøstetand”, som netop er indført i Brøndby Tandpleje. Leder af tandplejen,
Kitte Nottelmann, fik serveret ideen af en mor til en af patienterne, og Brøndby er så vidt vides pt. den eneste tandpleje, hvor børnene kan få en blød, hjemmelavet trøst som denne.

”En af vores patienters mor er frivillig på et projekt, der donerer trøstebamser til børneafdelinger på hospitalerne. Hun spurgte, om vi i tandplejen kunne tænke os at være med, så vi kan give en ”trøstetand” til børn, der skal igennem en særlig stor eller særligt krævende behandling. Vi var straks meget begejstrede for ideen og takkede ja,” fortæller Kitte Nottelmann, leder af Brøndby Tandpleje.

En kreativ gruppe frivillige står bag de hæklede trøstebamser, der nu også er udvidet til at omfatte trøstetænder. Når bamserne er færdige, er der andre, der tager sig af at vaske bamserne og pakke dem fint ind i cellofan, så de er klar til udlevering.

”I begyndelsen af december kom de første 10 ”trøstetænder” og projektet giver rigtig god mening. For netop de børn, der kunne have brug for bamsen, er de børn, der har det allerstørste behandlingsbehov. Det er også de børn, der ofte ikke er privilegerede. Børn med mange huller har ikke de bedste betingelser. Så det er en glæde at kunne anerkende børnene med en sød bamse, når de skal igennem en stor tandbehandling,” forklarer Kitte Nottelmann.

Brøndby Tandpleje får leveret 10 hæklede trøstetænder hver måned.

Skrevet af Brøndby Kommune