Dette site bruger cookies

Vi bruger cookies til bl.a. statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookiepolitik.

Se vores cookiepolitik.

08.01.19

Vestegnens Sprog- og Kompetencecenter udvider

Vestegnens Sprog- og Kompetencecenter (VSK) får en tredje afdeling fra 1. januar 2019. Ballerup, Herlev og Rødovre kommuner har ønsket at blive en del af det tværkommunale samarbejde omkring VSK. Den nye afdeling i Ballerup gør VSK til Danmarks største kommunale sprogcenter.

Vestegnens Sprog- & Kompetencecenter er en økonomisk selvfinansieret uddannelsesinstitution i Brøndby Kommune. Den 1. januar overtager Vestegnens Sprog- & Kompetencecenter (VSK) opgaven omkring danskundervisning, FVU og anden undervisning i Ballerup, Rødovre og Herlev kommuner fra Ballerup Sprogcenter.

Ballerup Sprogcenter nedlægges i samme omgang og alt personale, kursister, bygninger og inventar overtages af VSK. Fra 1. januar 2019 bliver Ballerup Sprogcenter altså de facto en del af Vestegnens Sprog- & Kompetencecenter (VSK).

En blød overtagelse
VSK gør alt for, at overdragelsen skal ske så let som muligt. Alle ansatte ved Ballerup Sprogcenter fortsætter, og undervisningen vil foregå i samme lokaler, da VSK overtager bygningen. For den enkelte ansatte, eller kursist vil der altså i første omgang ikke være de store forandringer. Kursister, der er startet på et uddannelsesforløb ved Ballerup Sprogcenter, fortsætter uændret deres uddannelse eller praktikforløb uden at skulle foretage sig yderligere.

Det er Ballerup, Herlev og Rødovre kommuner selv, som har henvendt sig om opgaven til VSK. Med udvidelsen har VSK fra 1. januar 2019 samarbejdsaftaler med 11 kommuner og afdelinger i Glostrup, på Amager og i Ballerup. Med 4600 årlige kursister og 156 ansatte gør den nye afdeling VSK til Danmarks største kommunale sprogcenter.

Fokus på erhvervslivet
Afdelingen i Ballerup har fortsat adressen Malmparken 10 – midt i Ballerups erhvervsområde. “Vi vil fremover rette undervisningen mod især arbejdsmarkedet og inddrage virksomhederne endnu mere i vores arbejde, så derfor er placeringen oplagt. Samtidig vil det betyde, at undervisningen bliver mere målrettet mod at kursisterne kan begå sig på arbejdsmarkedet. Også lærerne vil blive sendt ud i virksomhederne for at blive opdateret på, hvad der rører sig. Så man kan sige, at vi fortsætter, men at vi også laver forbedringer i fremtiden,” siger Helle Vallentin, der fortsætter som leder af den nye VSK-afdeling i Ballerup efter årsskiftet.

Fakta

  • VSK er et fælles-kommunalt sprogcenter, som fra 1. januar 2019 servicerer 11 af landets kommuner
  • Fra 1. januar 2019 har VSK afdelinger i Glostrup, på Amager og i Ballerup
  • Med fusionen bliver VSK landets største kommunale sprogcenter med ca. 4.600 kursister årligt og 156 medarbejdere
  • Har du spørgsmål vedr. udvidelsen er du velkommen til at henvende dig på sprogcenter@brondby.dk, eller tlf. 43 28 35 00. 


Skrevet af Brøndby Kommune