Dette site bruger cookies

Vi bruger cookies til bl.a. statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookiepolitik.

Se vores cookiepolitik.

03.04.19

Brøndby Kommune får økonomisk politik

Ny økonomisk politik kridter banen op for, hvordan kommunalpolitikerne ønsker, at økonomien i Brøndby Kommune skal udvikle sig i de kommende år.

Hvor høj skal skatten være, hvad gør vi med gælden, og hvor stor kassebeholdning skal vi have? Det er nogle af de ting, der nu er sat ord på og nedfældet i Brøndby Kommunes første økonomiske politik. Kommunalbestyrelsen har netop vedtaget politikken og er fx også blevet enige om pt. at fastholde skatten og at afvikle kommunens gæld.

”Med vores økonomiske politik har vi fået et fælles udgangspunkt, når vi skal drøfte de store linjer i budgettet – fx hvor meget skal vi spare og hvor mange penge, vi kan tillade os at bruge. Og det er en rettesnor at styre efter, så vi bedre kan se om det går i den rigtige retning i vores økonomi,” fortæller borgmester Kent Magelund.

Brøndby Kommune er en kommune i vækst med flere byudviklingsområder og forventet befolkningsvækst. Den nye virkelighed afspejler sig også i den nye økonomiske politik.

”Fordi vi igen mærker en stigende interesse i at flytte til Brøndby, har vi brug for midler til at kunne følge med, så vores nye borgere fx får de pasnings- og skoletilbud, der er brug for, når vi bliver flere borgere. Derfor er vi i politikken blevet enige om, at vi nu går lidt mere offensivt til de kommende mellemkommunale forhandlinger om service- og anlægsrammen, hvor det afgøres, hvor meget den enkelte kommune får lov at bruge på kommunal service- og anlægsbyggeri i det kommende år. Her har vi brug for en lidt større bid af kagen for at følge med befolkningsudviklingen,” forklarer Kent Magelund, borgmester i Brøndby Kommune.

”Økonomisk politik for Brøndby Kommune”
dækker perioden 2019-2022 og evalueres af kommunalbestyrelsen i 2020.
Skrevet af Brøndby Kommune