Dette site bruger cookies

Vi bruger cookies til bl.a. statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookiepolitik.

Se vores cookiepolitik.

10.04.19

Klimasikring under stort parkeringsareal ved Nørregård

3. etape af klimasikring omkring Horsedammen i Brøndby starter nu. HOFOR, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, går i gang med at etablere et stort bassin under parkeringsarealet ved Nørregård, og i efteråret tager Brøndby Kommune over og laver løsninger på overfladen, som er med til at styre regnvandet.

Nu starter sidste etape af et stort klimasikringsprojekt ved Horsedammen. HOFOR graver parkeringsarealet op ved Nørregård for at etablere et bassin til regnvand under arealet.

”Det bliver et stort bassin, som kan opsamle regnvand fra kvarteret. Vi prøver også noget nyt her, fordi vi lægger en permeabel asfalt, hvilket betyder at alt det vand, der lander på hele parkeringsarealet i fremtiden vil sive ned i bassinet”, forklarer projektleder hos HOFOR, Marlene Halkjer.  

Arbejdet betyder, at parkeringsarealet er lukket ned frem til efteråret 2019, og HOFOR har sørget for at indrette midlertidige parkeringspladser 150 m længere nede ad Horsedammen.

”Man skal bare en anelse længere ned ad Horsedammen, og vi håber den midlertidige parkeringsplads bliver brugt, så vi undgår for mange parkerede biler på Horsedammen og sideveje”, siger projektlederen.

Grønne bede langs Nørregård
Når bassinet er ved at være klar går Brøndby Kommune i gang med at indrette arealerne omkring bassinet. Der er planer om nye grønne bede og styring af det regnvand, der lander på taget af Nørregård.

”Alle små skridt tæller, når vi skal have styret regnvandet væk fra områder, hvor det skaber oversvømmelser. Og med de rette grønne bede kan vi nedsive regnvand og samtidig gøre området grønnere”, siger miljøchef Kathleen Kjærulff, Brøndby Kommune.

Skrevet af Brøndby Kommune