Underskrift sat på Kirkebjergs nye grønne åndehul

Det blev OPLAND Landskabsarkitekter, der vandt udbuddet, og som skal transformere et erhvervsområde i Kirkebjerg om til et attraktivt grønt åndehul.

Kirkebjerg i Brøndby er kommunens nyeste bydel, som forventes at vokse med op til 5.000 nye borgere. Nogle er allerede flyttet ind, mange flere følger de kommende år.

Der bliver ikke bare bygget i den nye bydel, der bliver også anlagt nye grønne områder, hvor der er plads til at leve det gode liv. Nu er det offentliggjort, at det er OPLAND Landskabsarkitekter, der skal stå for området ved Elementfabrikken 7 (tidligere Kirkebjerg Søpark 7), der går under betegnelsen ”den grønne ankomstplads”.

Målet er, at det kommende nye grønne område skal fungere som et naturligt samlingspunkt og et attraktivt grønt åndehul for Kirkebjerg-bydelen i Brøndby.

Det bliver et grønt område med natur og pladser, der inviterer til, at man stopper op og bruger det – til både aktivitet og afslapning.  Fra området vil der blive stiforbindelser til bl.a. det fremtidige letbanestop ved Søndre Ringvej.

Der er også tænkt klima ind i det grønne område, så området tilrettelægges, så biodiversiteten kan øges og regnvand kan håndteres lokalt på grunden.

Der har tidligere været en industriejendom på grunden, som nu er blevet revet ned.

Det nye grønne område i Kirkebjerg forventes færdigt i 2024.

Brøndby Kommune ser frem til samarbejdet med OPLAND Landskabsarkitekter som totalrådgiver og med teamet bag Via Trafik og Light Bureau som underrådgivere.

Underskrift på Brøndbys nye grønne område

Lars Alva-Jørgensen, partner i OPLAND og Michael Nyholm Strøm, driftschef på Materielgården i Brøndby Kommune skriver under på aftalen om ”den grønne ankomstplads”.

Sidst opdateret den 02. december 2022
Skrevet af Brøndby Kommune