Rådgivning om sundhed

Rygestop

Du kan komme på rygestopkursus online hjemmefra dig selv, ude i naturen, i café 13 eller i kulturhusene Brønden og Kilden.

Rygestopkurser

Dit rygestop får den bedste chance på et rygestopkursus. Kurset er gratis.

Hvis du er klar til at kvitte tobakken, så tilmeld dig et af kommunens gratis rygestopkurser.

I mødes syv gange og rygestopkonsulenten vil gøre dig klogere på fx motivation, nikotinafhængighed, vaner, den psykologiske afhængighed, helbredsfordele, hvordan vægtproblemer klares og ikke mindst, hvordan man holder ud at holde op.

Du skal ikke være holdt op med at ryge, når kurset starter. I planlægger i fællesskab en rygestopdato, som kommer til at ligge mellem 3. og 4. møde.

Tilmelding til rygestopkursus: Ring til rygestoprådgiver Jane Damkjær Iversen på tlf. 5116 6010 eller skriv navn og mobilnummer til jadai@brondby.dk.

Du kan også bruge Stoplinjen ved at ringe på tlf. 80 31 31 31 eller sende en sms til 1231 med beskeden Rygestop - så bliver du kontaktet af Stoplinjen.

Er du gravid og ønsker rygestop? Så kan du også kontakte Jane på ovenstående telefon eller mail.

Rygestopkursus i naturen eller virtuelt, 7 mødegange                                

I naturen i Middelalderlandsbyen

1. møde: tirsdag den 27. april kl. 14.30 – 16.00

2. møde: tirsdag den 4. maj kl. 14.30 – 16.00

3.møde: tirsdag den 11. maj kl. 14.30 – 16.00

4.møde: tirsdag den 25. maj kl. 14.30 – 16.00

5.møde: tirsdag den 1. juni kl. 14.30 – 16.00

6.møde: tirsdag den 15. juni kl. 14.30 – 16.00

7.møde: tirsdag den 29. juni kl. 14.30 – 16.00

 Det er muligt at være i tørvejr i tilfælde af dårligt vejr.

Der er også mulighed for virtuelt rygestopkursus  - vi mødes på skærmen med Webex. Det kræver ingen kendskab til Webex for at deltage i online rygestopkursus. Du skal blot have en pc med mikrofon (og evt. kamera). Du vil modtage en mail med link fra rygestoprådgiveren. Webex er gratis at bruge:

Ring til rygestopkonsulenten, hvis du vil på virtuelt kursus.

 

Cirka otte dage før kurset starter sendes der kursusbreve ud med alle praktiske informationer til de tilmeldte kursister.

Andre rygestopkurser i kommunerne på Vestegnen

Hvis det passer dig bedre at deltage i et rygestopkursus i en af nabokommunerne, så har du mulighed for det. Det er gratis.

Kurserne er åbne for alle, der bor eller er ansat i Albertslund, Brøndby, Dragør, Glostrup, Hvidovre, Høje Taastrup, Ishøj, Tårnby eller Vallensbæk kommuner.

E-kvit.dk

E-kvit.dk er en app og hjemmeside, hvor du kan lave din egen profil og få hjælp med rygestop gennem e-mail eller med sms. Du kan også få hjælp til at nedtrappe dit forbrug af nikotinprodukter: www.e-kvit.dk

Stoplinien

Du kan også benytte Stopliniens forskellige tilbud (telefonisk kontakt, sms m.m.) til rygestop: www.stoplinien.dk

Du kan altid ringe på 80 31 31 31 eller sms Rygestop til 1231, så vil du blive kontaktet af Stoplinjen.

Gratis foredrag til virksomheder

Vi tilbyder et inspirationsforedrag til virksomheder og uddannelsesinstitutioner, som ønsker inspiration til rygestop. Hvordan holder jeg lettest op med at ryge? Hvilke nikotinprodukter findes der? Behøver jeg at tage på, hvis jeg holder op med at ryge? Alt det kan du få svar på under foredraget. Har du lyst til at få en rygestopkonsulent ud og holde oplæg i din virksomhed for medarbejderne så kontakt Jane Damkjær Iversen på tlf. 5116 6010 eller jadai@brondby.dk 

For lægen om henvisning til rygestoptilbud

Borgeren kan selv tilmelde sig et rygestoptilbud. Lægen kan også tilmelde borgeren ved at anvende "Henvisning til kommunal forebyggelse", som sendes til lokationsnummer 5790000178940. Overskriften skal være Rygestoptilbud. Henvisning skal indeholde oplysninger om borgerens navn, adresse, tlf. nummer og e-mail-adresse.

Skrevet af Brøndby Kommune