Arrangementer for frivillige og foreninger

Priser 2019

Hvert år hædres og takkes foreningsledere og frivillige til kommunes årlige foreningsfest. Desværre har Corona- pandemien betydet, at den årlige fest er blevet aflyst. Det skal dog ikke stoppe os fra at kåre vinderne af priserne 2019 og takke alle frivillige for deres indsats.

Den 18. december – Vinder af Årets Ungdomsleder 2019

 

Den 17. december – Vinder af Årets Idrætsleder 2019

 

Den 16. december – Vinder af Kulturprisen 2019

 

Den 15. december – Vinder af Frivilligprisen 2019

 

Den 14. december - Vinder af Årets Initiativ 2019

 

Tak til alle Ildsjæle

Tak til alle jer, som hver dag, året rundt, tilbyder Brøndbys borgere en bred pallette af fritidsaktiviteter og fællesskaber. I er med til at skabe aktiviteter, der gør vores borgere til nogle sundere, gladere og dygtigere mennesker. I har en stor del af æren for, at vi har et lokalsamfund, hvor der er respekt og forståelse for vores medmennesker, og at mange borgere i Brøndby oplever et fællesskab, som gør os stolte af at bo i Brøndby.

De nominerede

I nedenstående fold ud kan du læse om Brøndby Kommunes fem priser og de tre nominerede til hver pris i 2019. Priserne uddeles både inden for kultur- og fritidsområdet og det frivillige sociale område. I finder også de største idrætspræstationer af vores lokale idrætsfolk i 2019.

Vinderne af priserne vil blive offentliggjort her på siden! Mere information følger!   

Årets Initiativ - liste over nominerede 2019

Årets initiativ uddeles til en person, et projekt eller en forening, som har iværksat nye initiativer inden for det folkeoplysende område. Årets initiativ gives til nytænkende initiativer der inspirerer andre og som udvikler nye aktiviteter og partnerskaber. Se yderligere information under www.brondby.dk/pris

Per Madsen

Per Madsen
Per Madsen

Nomineret: Per Madsen for initiativet Bordtennis for mennesker med demens og pårørende
Forening: Brøndby Bordtennis Club
Nomineret for: Per Madsen er forgangsmand for opstarten af et bordtennishold for mennesker med demens og pårørende i Brøndby Bordtennis Club, som startede i begyndelsen af 2019. En målgruppe med særlige behov, der ikke findes mange tilbud til. I den forbindelse har Per og foreningen gennemgået en række kurser og workshops gennem Alzheimerforeningen og DGI, som klæder foreningen på at tage godt imod og indrette foreningens faciliteter, så de bedst muligt imødekommer den demensramtes og pårørendes behov. Således har Per taget initiativ til at gøre Brøndby Bordtennis Club til Brøndby Kommunes første og endnu eneste certificerede demensvenlige forening.

Naturlig træning i Brøndby Gymnastikforening

Brøndby Gymnastik Forening Logo

Bestyrelsesmedlem Birthe Jensen og Formand Lis Resting-Jeppesen i Brøndby Gymnastikforening
Bestyrelsesmedlem Birthe Jensen og Formand Lis Resting-Jeppesen

Nomineret: Naturtræning
Forening: Brøndby Gymnastik forening
Nomineret for: Brøndby Gymnastik Forening tog i sæson 2019-2020 initiativ til Naturtræning for voksne og ældre i Brøndby Kommune. Naturtræning er træning i naturen kombineret med øvelser, der stimulerer hjernen bl.a. ved at stimulere sanserne, hukommelsen og koncentrationsevnen. I naturtræning benyttes naturen som et aktivt element, der gør det muligt at tilpasse og skrue op og ned for niveauet i træningen. Der er også stor fokus på glæde, sociale relationer og samarbejde. Det er godt for krop og sjæl at opholde sig i naturen, og i Brøndby Kommune har vi rige muligheder for at benytte den. Brøndby Gymnastik Forening bidrager således via initiativet Naturtræning til at flere voksne og seniorer i Brøndby Kommune kan leve et aktivt liv i fælleskab med andre i byens fantastiske natur.

 

De frivillige til Brøndby Cup

Brøndby Cup Logo 

Bjørkild Sørensen
Bjørkild Sørensen

Grete Randløv-Hansen
Grete Randløv-Hansen

Helle Tinning
Helle Tinning

John Pedersen
John Pedersen

Jørn Simonsen
Jørn Simonsen

Maria Schultz
Maria Schultz

Tonny
Tonny Brogaard

NomineretDe frivillige til Brøndby Cup
Forening: Brøndbyernes Idrætsforening
Nomineret for: Når Brøndby Cup afvikles hver sommer, besøger omkring 15.000 mennesker Brøndby. Cirka 5.000 fodboldspillere og ledere fra hele verden og dertil skal tillægges 3 gange så mange forældre, bedsteforældre og søskende m.v. Over 400 frivillige hjælper til med at løse de mange, mange arbejdsopgaver, der er i forbindelse med afviklingen af kæmpe-stævnet. De sørger for, at et af årets største event i Brøndby, som en af de helt store begivenheder, kan arrangeres år efter år efter år. De frivillige er en helt afgørende faktor for, at Brøndby Cup kan gennemføres - de er uundværlige!

 

Årets ungdomsleder - liste over nominerede 2019

Årets Ungdomsleder gives til en frivillig leder, der gennem sin indsats har haft stor betydning for ungdomsarbejdet i en forening hjemmehørende i Brøndby Kommune. Prisen uddeles til en person der inspirerer børn og unge, så de fortsætter i deres fritidsaktiviteter. Se yderligere information under www.brondby.dk/pris

Helle Kristensen

Helle Kristensen
Helle Kristensen

Nomineret: Helle Kristensen
Forening: Det Danske Spejderkorps - KIOWA-RINGEBÆK
Nomineret for: Helle blev aktiv i foreningen i 1997 efter hendes egen datters første sommerlejr og sidenhen har hun bidraget til et hav af aktiviteter i foreningen. I april 2000 blev Helle den ansvarlige leder for både mikro-spejdere og mini-spejdere. Allerede i juni måned 2000 overtog Helle også ansvaret for juniorspejderne. Senest har Helle også været med til at starte Forældrespejder op, hvor forældre med børn nyder det udendørs spejderarbejde søndag formiddage. Udover at have ansvaret for planlægning og gennemførsel af møderne med spejderne, er Helle også aktiv i leder- og gruppestyrelsesmøder, divisionsmøder mv. Helle har også i mere end 20 år været en aktiv del af initiativgruppen for Store Legedag. Helle har også flere gange været aktiv som leder og frivillig i Nordisk Lejr. Helle er aldrig bange for at tage sin del af opgaverne og har et kæmpe gåpå-mod. Helle omtales som en person der aldrig er sur eller opgivende og hendes altid rare væsen smitter af på hendes omgivelser.

 

Emad Mansour

Emad Mansour
Emad Mansour

Nomineret: Emad Monsour
Forening: Brøndby Karate Klub
Nomineret for: Emad Mansour har i en længere årrække bidraget positivt til udviklingen af Brøndby Karateklub. Det har han gjort ved at være instruktør for børne- og ungeholdene, ved at være en vigtig del af talent- og turneringsteamet samt ved at være turneringsdommer hos Dansk Karate Forbund. Emad Mansour gør en stor dyd ud af, at karate skal være for alle, og at alle børn og unge samt øvrige medlemmer mødes med den samme respekt uanset om de er en del af karateklubbens elitehold eller vores breddehold. Emad Mansours arbejde i Brøndby Karateklub har også bidraget til at mange forældre har valgt at blive aktive i klubben, hvor de hjælper til ved turneringer, med det praktiske i klubben eller selv har taget karatedragten på for at lære karate sammen med deres børn. Emad Mansours mangeårige arbejde har uden tvivl skabt stor værdi for Brøndby Karateklub, deres medlemmer og mange af Brøndby Strands borgere, der på den ene eller den anden måde har været en del af Brøndby Karateklub.

Emad var indstillet til Årets Idrætsleder 2019. Idræts- og fritidsudvalget har besluttet at flytte indstillingen til Årets Ungdomsleder, grundet indstillingens karakter vedrørende børne- og ungdomsarbejde.

 

Jesper Dehn

Jesper Dehn
Jesper Dehn

Nomineret: Jesper Dehn
Forening: Spejdergruppen Ulf Jarl
Nomineret for: Jesper har været spejder i 28 år – heraf 26 år hos Ulf Jarl. Han blev spejder som 6 årig og har dermed været alle grenene igennem. Jesper startede i tropsledelsen i 2003 (leder for de 12-16 årige), og det har han været lige siden. Jesper trådte i 2004 ind i bestyrelsen i Ulf Jarl. I 2008 blev han leder-repræsentant i bestyrelsen og har været en del af bestyrelsen i Ulf Jarl lige siden. Jesper har gennem årene været med til at give tropsspejderne i Ulf Jarl mange gode oplevelser. Alt fra basale spejderfærdigheder til at planlægge og afholde ture- og lejre for spejderne, såsom lejr på Ærø, Falster, Sverige eller de helt store ture til udlandet, f.eks. vandretur i Lapland, lejr i Finland og tur til Kandersteg spejdercenter i Schweiz. Jesper bruger rigtig meget af sin fritid på spejderarbejdet, hvilket er med til at udvikle en masse unge mennesker til at blive selvstændige unge mennesker, der tager ansvar og medansvar for sig selv, andre og samfundet. Det samtidig med at de får en masse gode oplevelser, gode venner og oplever at være del af et fællesskab, de vil huske resten af livet.

 

Årets Idrætsleder - liste over nominerede 2019

Årets Idrætsleder gives til en frivillig leder, der har et stort engegement og der igennem sin frivillige indsats har haft stor betydning for en idrætsforening hjemmehørende i Brøndby Kommune. Se yderligere information under www.brondby.dk/pris

Annelise Andersen

Annelise Andersen
Annelise Andersen

Nomineret: Annelise Andersen
Forening: Svømmeklubben Vest Brøndby
Nomineret for: Annelise har været aktiv frivillig igennem 30 år i klubben. Hun startede som forælder i klubben, hvor hendes søn har været både aktiv konkurrencesvømmer og -træner. Allerede dengang var hun med det samme med-initiativtager til oprettelse af en støtteforening for sociale aktiviteter i svømmeklubben. Da klubben kort efter var i økonomiske problemer trådte Annelise ind i en ny sammensat bestyrelse, som kasserer og var med til at genrejse klubbens økonomi, som fortsat er vores fundament. Annelise har også været holdleder ved stævner og træningslejre. I de seneste mange år har Annelise været en af de styrende kræfter i klubbens afdeling for svømmeundervisning, hvor hun ud over medlemsadministration har stået for rekruttering og uddannelse af vores mange unge trænere. Hun har været og er fortsat en vigtig og væsentlig del af Svømmeklubben Vest Brøndby og vores arbejde med svømning for børn, unge og voksne på Vestegnen - OG hun er i vores øjne et stort forbillede i det frivillige arbejde inden for idrætslivet i Brøndby Kommune og i Danmark.

 

Mariann Street

Mariann Street
Mariann Street

Nomineret: Mariann Street
Forening: Idræt, motion og samvær
Nomineret for: Mariann Street er en meget aktiv og engageret frivillig leder i IMS. Mariann startede omkring 1990 som langtidsledig i ”Idræt i dagtimerne” og blev hurtigt en del af vores instruktørteam. Efter tiden som langtidsledig blev Mariann frivillig instruktør hos os. Mariann har i alle årene stået for gymnastik to gange om ugen, badminton to gange om ugen i vinterhalvåret, tennis to gange om ugen i sommerhalvåret og bowling en gang om ugen i vinterhalvåret. Mariann er aktiv som frivillig i alle ugens dage, hvor hun med sit gode humør er instruktør for vores medlemmer.

 

Thomas Lükten

Thomas Lütken
Thomas Lükten

Nomineret: Thomas Lütken
Forening: Atletikklubben Brøndby
Nomineret for: Thomas Lütken kunne i 2019 holde 25 års jubilæum som formand i atletikklubben Brøndby og samtidigt fejre sit medlems år nr. 43 i Atletikklubben. Ud over sit eget sportslige engagement hele livet, først som ung og efterfølgende som senioraktiv og veteran atletikudøver, har Thomas fortsat med at være frivillig træner og leder. Han har uselvisk og loyalt brugt utallige timer på atletikstadion og i bestyrelseslokalet, hvor han har stået for træning, børnetræning, atletikarrangementer, træningsture og sociale aktiviteter i klubben, ved siden af det formelle klubarbejde. De senere år har Thomas også været med inde over skoleatletik aktiviteter, som planlægning og afvikling af Skole-OL atletikstævner for kommunens 4., 5. og 6. klasser.  Derudover har han været engageret i arrangementer i samarbejde med kommunen, eksempelvis det fælles samarbejde omkring "Rigtige Mænd Løbene", der blev afviklet i 2017-2018. Thomas Lütken har et kæmpe engagement i atletikforeningen i kommunen, som sin livslange dedikation til det frivillige idrætsliv i Brøndby Kommune.

 

Kulturprisen - liste over nominerede 2019

Kulturprisen uddeles til personer, personkredse og foreninger, der har medvirket til styrkelse af den lokale identitet på det kulturelle og kreative område. Kulturprisen gives til såvel den etablerede del af kulturlivet, som de nye bidrag der medvirker til nye vinkler på kulturforståelse i Brøndby Kommune. Se yderligere information under www.brondby.dk/pris

 

Brøndby Lirekasselaug - Formand, Niels Holmsteen

Niels Holmsteen
Niels Holmsteen

Nomineret: Brøndby Lirekasselaug
Forening: Brøndby Lirekasselaug
Nomineret for: Formålet for Brøndby Lirekasselaug er blandt andet at udbrede kendskabet til disse meget gamle instrumenter, som har en ganske særlig plads i vores Danmarkshistorie.  Lirekasse var en gang et instrument, som man kunne få tilladelse til at benytte, for at skaffe sig det daglige brød, hvis man var krigsinvalid og derfor ikke kunne arbejde. I dagens Danmark er lirekassen næsten glemt, der er dog en lille flok entusiaster, der stadig spiller lirekasse, blandt dem medlemmerne i Brøndby Lirekasselaug. Brøndby Lirekasselaug deltager aktivt på kulturnat og ved arrangementer, hvor de bliver bedt om at komme med festlig musik, for eksempel ved Ditlevs butik, når der er ”åbent” der. Brøndby Lirekasselaug opstod i forbindelse med Brøndby Kommunes første kulturnat udsprunget af foreningen Nordiske Lirekassevenner, hvor en lille gruppe, bosiddende i Brøndby, syntes at Brøndby skulle have sin helt egen lirekasseforening.

 

Kings and Queens off Danmark - Formand, Jack Eriksen

Kings and Queens Logo 

Jack Eriksen
Jack Eriksen

Nomineret: Kings and Queens off Danmark
Forening: Kings and Queens off Danmark
Nomineret for: For 7. år i træk holder Kings og Queens off Danmark deres årlige store show i Kulturhuset Kilden. Flere kunstarter som drags, bands, livekunstnere, komik mv. er repræsenteret til showet. Alle har en chance for at deltage og de festlige indslag er noget du ikke lige hører eller ser i tv. Foreningen Kings and Queens off Danmark gør en forskel for andre og giver alle mulighed for at udtrykke sig selv på en scene. Derudover donerer foreningen overskuddet fra showet til kondomer i nattelivet.  

 

Middelalderlandsbyens Venner - Formand, Steen Larsen

Steen Larsen
Steen Larsen

NomineretMiddelalderlandsbyens Venner
ForeningMiddelalderlandsbyens Venner
Nomineret for: Foreningen Middelalderlandsbyens Venner har gennem mange år bidraget til at gøre Middelalderlandsbyen til et fantastisk og autentisk sted at besøge. De har afholdt en lang række af markeder og arrangementer, hvor deres medlemmer har levendegjort landsbyen ved at lave middelalderværksteder, fortællinger om middelalder og boder med salg af såvel håndværk som søde sager og kaffe. Derudover bidrager foreningen med aktiviteter i Middelalderlandsbyen som foredrag, koncerter og forskellige workshops med middelalderhåndværk til stor gavn for borgerne i Brøndby. Foreningen gør en stor forskel for såvel Middelalderlandsbyen i Brøndby, som borgerne i kommunen.

 

Frivilligprisen - liste over nominerede 2019

Prisen gives til personer, foreninger eller organisationer som i særlig grad har ydet en frivillig social indsats over for kommunens ældre, voksne, børnefamilier, børn og unge – herunder også borgere med handicap. Se yderligere information under www.brondby.dk/pris

 

Lillian Christensen

Lillian Christensen
Lillian Christensen

Nomineret: Lillian Christensen
Forening: Motionsven og Gå-buddies
Nomineret for: Lillian Christensen har modtaget to indstillinger i år. Lillian er aktiv som frivillig motionsven og har været med til at starte vandreholdene for enker og enkemænd i 2018. Lillian er også frivillig på vandre- og træningshold for tidligt demensramte og har taget initiativ til en vandregruppe for pårørende til demensramte i Brøndby. Senest har Lillian på eget initiativ startet vandregruppen "Gå-buddies" for alle Brøndby-borgere hver torsdag aften.

 

Natteravnene i Brøndby - Formand og kasserer: John Frimann og Kirsten Stolborg

Natteravnene logo 

John Frimann og Kirsten Stolborg
John Frimann og Kirsten Stolborg

Nomineret: Natteravnene i Brøndby 
Forening: Natteravnene i Brøndby
Nomineret for: Natteravnene i Brøndby startede som forening i Brøndby Strand i 2001 og dækker i dag hele Brøndby. Natteravnene består af frivillige voksne fra lokalsamfundet, som går ture á 2-3 timer i nattelivet på de tidspunkter, hvor de unge er ude. Med deres tilstedeværelse, dialog og en hjælpende hånd, forsøger Natteravnene at forebygge vold, kriminalitet og hærværk og dermed sikre et trygt natteliv for alle borgere i Brøndby. 

 

Jytte Andersen

Jytte Andersen
Jytte Andersen

Nomineret: Jytte Andersen
Forening: Vågetjenesten i Røde Kors Brøndby
Nomineret for: Jytte Andersen har modtaget to indstillinger i år. Jytte er leder af Vågetjenesten i Røde Kors Brøndby, som dækker Gildhøjhjemmet, Æblehaven og Hjemmeplejen. Jytte gør et stort arbejde som leder og tager selv mange vagter. Det beskrives i indstillingerne, at Jytte altid finder på løsninger og er der for alle, der har brug for hende. Vågetjenesten ville formodentlig ikke køre så godt uden al den tid og hjælp, som Jytte bidrager med.

 

Stort tillykke med de flotte idrætspræstationer i 2019!!!

Jeg er meget ked af, at vi desværre ikke har haft mulighed for at hædre Jeres resultater i 2019. Jeg håber dog, at Jeres kampgejst og engagement for idrætten fortsætter, så jeg forhåbentligt kan hædre og fejre jer til de fremtidige foreningsfester.

Med Venlig Hilsen
Kent Max Magelund

 

Louise Pedersen fra Svømmeklubben Vest

Louise Pedersen fra Svømmeklubben Vest
Louise Pedersen

Louise Pedersen vandt DM den 12. maj 2019 i 50 meter Rygcrawl og i 100 meter Rygcrawl.

 

Lene Olsen fra Svømmeklubben Vest

Lene Olsen fra Svømmeklubben Vest
Lene Olsen

Lene Olsen vandt Sjællandsmesterskaberne den 7. april 2019 i 100 meter fri og fik bronze til DM den 12. maj i 50 meter Rygcrawl og 50 meter fri (crawl).

 

Sofie Nørager Bisgaard fra Brøndby Volleyball Klub

Sofia Nørager Bisgaard fra Brøndby Volleyball Klub 2019
Sofia Nørager Bisgaard

Sofia Nørager Bisgaard er den første i volleyball, som er blevet nomineret til Årets Fund 2019. Årets fund er den årlige kåring af Danmarks største unge idrætstalenter. Sofia fik med sin volleymakker sølv i 1-stjernet FIVB World Tour, som de første nogensinde til et dansk kvindehold. Derudover har hun også fået NEVZA-guld i beachvolley og Sølv ved DM i beachvolley. (NEVZA står for North European Volleyball Zone Association og er et udvidet nordisk mesterskab.)

 

Brøndby Volleyball Klubs Volleyligahold for Damer

Brøndby Volleyball Klubs Volleyligahold for Damer 2019
Brøndby Volleyball Klubs Volleyligahold for Damer
 

Spillere: Eva Bang, Tajma Muharemovic, Alina Hjorth Sode, Laura Kjelstrup, Julie Molin de Blanck, Anna Sonne Mølck, Sille Slott Hansen, Sofia Bisgaard, Mette Breuning, Jaimee-Lee Morrow, Frances Jaime Kosiorek og Trine Rask-Nielsen

Head coach: Jens Bang
Assistant coach: Steen Spangen

Brøndby Volleyball Klubs Volleyligahold for Damer vandt NEVZA i 2019 i beachvolley og indendørs volleyball.

 

Svend Vohlert fra Brøndby Judo klub

Svend Vohlert og søn
Svend Vohlert med sin søn

Svend vohlert blev Dansk Mester ved DM i Fredericia i -90 kg i master rækken. Det er andet år i træk at Svend vinder det Danske Mesterskab.

 

Freja Hansen fra Brøndby Kajakklub

Freja Hansen
Freja Hansen
 
Freja Hansen vandt DM i Havkajak teknik den 17. og 18. august i 2019.

 

Brøndby I.F.´s kvindehold i fodbold

Brøndbyernes I.F.’s kvindehold i fodbold 2019
Brøndbyernes I.F.’s kvindehold i fodbold

Kvinde 1. holdet vandt DM guld i sommeren 2019 for 12. gang siden 2003.

 

Gertie Jensen fra Brøndby Triatlon Klub

Gertie Jensen sammen med Kent Max Magelund og Arne Bech
Gertie Jensen sammen med Kent Max Magelund og Arne Bech.
 

Gertie Jensen har vundet DM Sprint (750 meter svømning, 23 km cykling, 5 km løb) og DM Classic (1500 meter svømning, 40 km cykling, 10 km løb) i aldersgruppen 70-74 år i 2019.

 

Arne Bech fra Brøndby Triatlon Klub

Gertie Jensen sammen med Kent Max Magelund og Arne Bech
Arne Bech sammen med Kent Max Magelund og Gertie Jensen.
 

Arne Bech har vundet DM Sprint (750 meter svømning, 23 km cykling, 5 km løb) og DM Classic (1500 meter svømning, 40 km cykling, 10 km løb) i aldersgruppen 75-79 år i 2019.

 

Carol Rasmussen fra Brøndby Triatlon Klub

Carol Rasmussen
Carol Rasmussen

Carol Ramussen vandt DM og EM i standard duathlon (10 km løb, 60 km cykling, 10 km løb) i aldersgruppen 55-59 år i 2019. I samme aldersgruppe vandt hun i både VM i ITU Cross Triathlon (1500 meter svømning, 30 km mountainbike cycling, 10 km trail løb) og VM i Xterra Cross Triathlon på Hawaii (1500 meter svømning, 30 km mountenbike cycling, 10 km trail løb) i 2019.

 

Sune Jensen fra Rullefabrikken

Sune Jensen
Sune Jensen

Sune Jensen vandt i 10 omgange sprint, 5.000 meter point-/udskillelsesløb og 3.000 meter linjeløb i Vejbane DM i Speedskating den 26. maj 2019 i alderskategorien, AK 40.

 

Endnu engang stort tillykke til jer alle!

Vi ønsker jer al held og lykke i fremtidige mesterskaber.

Skrevet af Brøndby Kommune