Corona: Status fra borgmesteren i 2020

Borgmester Kent Magelunds opdateringer på situationen i Brøndby i løbet af 2020.

9. december 2020

Borgmester Kent Magelund giver en update på de nye restriktioner, som træder i kraft i dag for Brøndby og 37 andre kommuner. De nye restriktioner skal være med til at nedbringe det stigende smittetal i hovedstadsområdet og de betyder bla. at alle skoleelever fra 5. til 10. klasse sendes hjem og vil modtage fjernundervisning. Undtaget er de små klasser og sårbare børn og unge. Kulturhuse og biblioteker lukker. Og alle indendørs idræts- og forenings og fritidsfaciliteter lukkes ned, fx idrætshaller og svømmehaller.

 

7. november 2020

Efter en uge med 80 nye smittede i Brøndby minder borgmesteren om, at vi alle sammen skal hanke op i os selv og holde fast i de gode vaner.
"Jeg har særligt to ting, jeg gerne vil sige til jer. Den ene handler om, at vi bliver nødt til at begrænse det sociale samvær, hvis vi skal få bugt med det høje smittetal. Det andet handler om, at hvis man er smittet, så skal man sørge for at isolere sig", siger borgmesteren bla. i denne video:

 

8. september 2020

Smitteudviklingen går den forkerte vej i Brøndby. Og efter en uge med nye 21 smittede opfordrer borgmester Kent Magelund til at stå sammen ved at holde afstand.
Se videoen her:

 

26. juni 2020

I dag har skoleeleverne sidste skoledag – og ferien står for døren. Borgmester Kent Magelund ønsker alle en god ferie og glæder sig over, at hverdagen så småt er vendt tilbage. Men pas fortsat på jer selv og hinanden for coronaen holder ikke ferie.
Se videoen her:

 

20. maj 2020

Borgmesteren opfordrer til at holde afstand under Kr. Himmelfart og Eid. For selvom det går den rigtige vej med corona-situationen generelt, stiger antallet af smittede i Brøndby. Kent Magelund opfordrer derfor igen til at følge Sundhedsstyrelsens retningslinjer om at holde afstand, ha’ styr på hygiejnen og ikke at samles mere end 10 personer.
Se videoen her:

 

9. maj 2020

Borgmesteren giver en update på genåbningens fase 2 og hvad den betyder for Brøndby Kommune. Kent Magelund fortæller blandt andet at man arbejder på højtryk for at åbne efter statsministerens udmelding og at vi glæder os til, at 6.-10.-klasserne igen kan komme tilbage i skole fra den 18. maj.
Se videoen her:

 

17. april 2020

Mandag den 20. april genåbner Brøndbys dagtilbud, skolernes 0.-5. klasser, SFO’er og specialklasser. Borgmester Kent Magelund fortæller – og viser klip – fra den hverdag, der venter. Der er fx lejet ekstra håndvaske og store telte. For det skal være godt og trygt, når Brøndbys skoler og daginstitutioner igen byder velkommen tilbage.
Se videoen her:

 

3. april 2020

I den seneste video giver borgmester Kent Magelund en update på tingenes tilstand i Brøndby fredag den 3. april - mens vi afventer en udmelding fra statsministeren om situationen efter påske.

I videoen ønsker Kent alle borgere en rigtig god påske om end den bliver noget anderledes end den plejer. Den korte status er, at det i øjeblikket faktisk går rigtig godt under omstændighederne. Vi har heldigvis stadigvæk mange raske medarbejdere. Og vi står ikke i en situation, hvor vi ikke kan følge med.
Se videoen her:

 

16. marts 2020

I denne video opdaterer borgmester Kent Magelund på situationen i Brøndby her i nedlukningens første tid. Situationen er den, at det går godt med nødpasningen og selvom mange medarbejdere er sendt hjem, så er kommunen selvfølgelig klar til at hjælpe, hvis man fx bliver ledig pga coronakrisen.
Se videoen her:

 

12. marts 2020

Lad os hjælpe hinanden godt igennem den næste tid, opfordrer Kent Magelund i denne video, hvor han opdaterer på situationen i Brøndby og de planer, der er lagt for hvordan regeringen meget vidtrækkende tiltag for at bremse udbredelsen af corona-virus betyder, at stort set hele kommunen er blevet bedt om at lukke ned.
Se videoen her:

Skrevet af Brøndby Kommune