Dette site bruger cookies

Vi bruger cookies til bl.a. statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookiepolitik.

Se vores cookiepolitik.

17.01.17

Historisk friluftsbad genopstår

Vestbads historiske friluftsbad bliver restaureret og ført tilbage til sin oprindelige stand. Den A.P. Møllerske Støttefond har bevilget 31,8 mio.kr. til projektet. Det vækker stor glæde hos borgmestrene i Rødovre og Brøndby. Kommunerne ejer Vestbad og betaler 13 mio.kr.

Rødovres og Brøndbys borgmestre glæder sig over at friluftsbadet skal restaureres

Da friluftsbadet blev indviet i 1958 var det arkitektur af høj kvalitet og et godt eksempel på udviklingen af det moderne velfærdssamfund med lige muligheder for alle. Friluftsbadet er i dag nedslidt og medtaget, og vandbehandlingsanlægget lever ikke op til tidens krav. Nu bliver bassinerne, parkanlægget, trafiklegepladsen med ”hønen” samt de oprindelige bygninger genoprettet, så det kommer til at fremstå, som da det i sin tid blev bygget – men med ny og tidssvarende teknik.

”Det er en fantastisk gave, vi har fået. Friluftsbadet har været et yndet udflugtsmål for tusindvis af familier, siden det blev indviet som et af Danmarks første friluftsbade for næsten 60 år siden. Alle, der er vokset op i vores område, kender det, og mange har gode minder derfra. Selvom vi ikke har strandkanten lige uden for døren, får fremtidens generationer et helt særligt lokalt tilbud, hvor de kan nyde vandet, solbade og lege under åben himmel i trygge rammer. De kan godt begynde at glæde sig”, siger Rødovres borgmester Erik Nielsen.

Det indendørs område har de senere år gennemgået en omfattende udbygning og renovering. I perioden 2004-2011 blev badet ud- og ombygget for 61 mio.kr., og der er netop igangsat en stor renovering for yderligere 70 mio.kr., så det bliver topmoderne.

”Når det hele står klar, er der ingen tvivl om, at vi får et Vestbad, der er bedre end nogensinde, og som vi kan være endnu mere stolte af at have i vores nærområde. Brugerne får en ’wauw-oplevelse’ indendørs, og med genoplivningen af det smukke, gamle friluftsbad og parken bliver det enestående. Det er en kulturhistorisk perle. Vi er meget taknemmelige for, at man kan se den store værdi i Vestbad, og at man støtter op om det”, siger Brøndbys borgmester og formand for Vestbads bestyrelse Kent Max Magelund.

Fakta om Vestbad
• Vestbad ligger på grænsen mellem Rødovre og Brøndby og er ejet af de to kommuner i fællesskab. Det blev indviet som friluftsbad i 1958. I 1970 blev det udvidet med indendørs svømmehal og træningshal. Siden er det blevet udvidet med bl.a. wellness-afdeling og vandlegeområde.
• Vestbad havde 276.000 besøgende i 2016.
• Mere info: vestbad.dk

Fakta om restaurering af friluftsbadet
• Rødovre og Brøndby kommuner har fået tilsagn om støtte på 31,8 mio.kr fra Den A.P. Møllerske Støttefond til restaurering af Vestbads friluftsbad og park, og det forventes, at friluftsbadet herefter bliver fredet.
• Parken og helhedsplanen for området er oprindeligt tegnet af den internationalt anerkendte landskabsarkitekt C. Th. Sørensen.
• Kommunalbestyrelserne skal i henholdsvis februar og marts 2017 officielt tage stilling til modtagelsen af gaven og medfinansiering af 13 mio.kr., som støtten er betinget af.

Friluftsbadet i gamle dage

Foto: Friluftsbadet, da det var nyt

Skrevet af Brøndby Kommune