Dette site bruger cookies

Vi bruger cookies til bl.a. statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookiepolitik.

Se vores cookiepolitik.

14.11.17

Vestbads historiske friluftsbad bliver fredet

Slots- og Kulturstyrelsen har netop besluttet at frede friluftsbadet Vestbad. Dermed er der givet grønt lys til, at det historiske friluftsbad kan genopstå - præcis som det så ud i 1958 med bassiner, park, trafiklegeplads og ‘hønen’.

Det vakte stor glæde i Brøndby og Rødovre Kommune, da Den A.P. Møllerske Støttefond, sidste år valgte at bevillige 31,8 mio. kr. til arbejdet med at restaurere friluftsbadet Vestbad og føre udendørsarealerne tilbage til deres oprindelige udseende. Kommunerne ejer Vestbad og betaler tilsammen 13 mio. kr.

Forudsætningen for den flotte gave var dog, at friluftsanlægget blev fredet. Det er nu sket. Og med Slots- og Kulturstyrelsens beslutning om at frede friluftsbadet, kan arbejdet med restaureringen begynde allerede primo 2018.

Friluftsbadet, der i dag er nedslidt og medtaget, skal nu føres tilbage til dets oprindelige udseende. Det betyder, at bassinerne, parkanlægget, trafiklegepladsen med ”hønen” samt de oprindelige bygninger genoprettet, så det kommer til at fremstå, som da det i sin tid blev bygget.

”Det er en fantastisk gave, vi har fået af Den A.P. Møllerske Støttefond og derfor er det naturligvis glædeligt, at Slots- og Kulturstyrelsen har besluttet at frede friluftsbadet. Når det smukke, gamle friluftsbad genopstår og faciliteterne indenfor samtidig bliver topmoderne, så bliver Vestbad jo ikke alene et lokalt udflugtsmål men en enestående kulturhistorisk perle. Så vi er meget taknemmelige for den støtte, vi har fået til projektet”, siger Brøndbys borgmester og formand for Vestbads bestyrelse Kent Max Magelund.

Konsekvenserne af fredningen er, at der fremover skal søges om tilladelse hos Slots- og Kulturstyrelsen, hvis der skal foretages bygningsarbejder eller lignende, der rækker ud over almindelig vedligeholdelse.

Fakta om Vestbad

  • Vestbad ligger på grænsen mellem Rødovre og Brøndby og er ejet af de to kommuner i fællesskab. Det blev indviet som friluftsbad i 1958. I 1970 blev det udvidet med indendørs svømmehal og træningshal. Siden er det blevet udvidet med bl.a. wellness-afdeling og vandlegeområde.
  • Rødovre og Brøndby kommune har fået tilsagn om støtte på 31,8 mio.kr fra Den A.P. Møllerske Støttefond til restaurering af Vestbads friluftsbad og park. 
  • Parken og helhedsplanen for området er oprindeligt tegnet af den internationalt anerkendte landskabsarkitekt C. Th. Sørensen.
Skrevet af Brøndby Kommune