Dette site bruger cookies

Vi bruger cookies til bl.a. statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookiepolitik.

Se vores cookiepolitik.

27.02.19

615 boliger planlagt i Kirkebjerg

Nu er vejen banet for et stort boligbyggeri i Kirkebjerg, Brøndbys nye bydel. En investor vil bygge 615 boliger i 3-7 etager.

Der er fart på udviklingen i Kirkebjerg, der de næste 10-15 år vil undergå en forandring fra traditionelt erhvervsområde til en ny, levende bydel i Brøndby. Senest har Kommunalbestyrelsen givet grønt lys til, at en investors planer om 615 boliger i den nye bydel kommer et skridt tættere på at kunne realiseres.

”Vi har sat barren højt for, hvordan vi ønsker, at Kirkebjerg skal tage sig ud som en moderne bydel og det lever dette projekt op til. Jeg ser frem til, at vi med projektet får mere end 600 boliger i varierende størrelse i Kirkebjerg. Vi har udsigt til et byggeri, hvor det er godt at bo og leve og som lever op til de drømme, vi har om fremtidens Kirkebjerg,” fortæller Kent Magelund, borgmester i Brøndby Kommune.

Det konkrete boligprojekt ligger i Kirkebjergs nordligste ende op mod Glostrup og der er 615 boliger på tegnebrættet med en gennemsnitsstørrelse på 80-90 m2.

Boligerne er planlagt i 3-7 etager og lever op til udviklingsplanen for Kirkebjergs krav om arkitektonisk kvalitet og lys, luft og større grønne arealer. Planen definerer også, at det kommende byggeri skal variere i højden og i facaderne for at sikre en spændende bebyggelse og at materialevalget overvejende skal bestå af røde mursten for at fastholde Kirkebjergs identitet.

Der er dog stadig lidt vej, før boligerne skyder op. Først er en lokalplan for området i høring i otte uger, der skal muliggøre planerne og der skal afholdes et borgermøde i den anledning. Derefter skal sagen behandles igen af Brøndby Kommunes kommunalbestyrelse.

Skrevet af Brøndby Kommune