Dette site bruger cookies

Vi bruger cookies til bl.a. statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookiepolitik.

Se vores cookiepolitik.

24.04.19

Nu kan du få lavet pas om lørdagen

Ferien står måske ikke lige for døren, men vanen tro er der pres på bestillingerne for pasfornyelser allerede fra maj måned.

Sådan lyder meldingen fra Brøndby Kommunes Borgerservice, der igen i år holder åbent tre lørdage for fornyelse af pas:

  • lørdag den 4. maj, kl. 10-12
  • lørdag den 11. maj, kl. 10-12
  • lørdag den 15. juni, kl. 10-12

De tre lørdage, hvor der er åbent, skal man bestille tid på tlf. 43 28 28 28 senest fredag kl. 12.00 dagen før.

Det kræver personligt fremmøde for alle personer, der skal have pas. Ved bestilling af pas skal du medbringe:

  • Gammelt pas eller dåbsattest
  • Pasfoto (Krav til pasfoto findes på brondby.dk/pas) 
  • Betalingskort til betaling eller via Mobilepay
  • Dit barn og ansøgning underskrevet af begge forældre (findes på brondby.dk/pas) 
  • Altid personligt fremmøde – gælder også for børn

Hvis du ikke allerede har et pasfoto, kan du få taget et i Borgerservice. Det koster 125 kr. Børn under 5 år henvises til en fotograf, da vores udstyr kræver, at barnet kan stå selv og helt stille mens billedet bliver taget.

”Vores erfaring er at mange ferieglade borgere, først i sidste øjeblik opdager at passets udløbsdato er overskredet. Det betyder lange køer og panik på og derfor har vi igen i år besluttet at holde ekstraordinært åbent på udvalgte lørdage inden sommerferieperioden begynder, så borgerne i ro og mag – og uden at skulle vente i kø – kan få fornyet deres pas”, siger Anette Schandorph, der er afdelingsleder i Borgerservice.

Det tager cirka 14 dage at få et nyt pas og det kræver at du møder personligt op i Borgerservice for at få et nyt pas.

Udover at holde lørdagsåbent kan man selvfølgelig også som altid benytte hjemmesiden til at bestille nyt pas. Her kan man udfylde sine pas-informationer, betale for det og samtidig booke en tid i Borgerservice, hvor man skal møde op med henblik på identifikation, fingeraftryk og underskrift.

”Selvom der kan være mulighed for at få et midlertidigt pas, hvis du ikke kan nå, at få et nyt pas, eller ikke kan få forlænget dit nuværende pas, så er der altså nogle begrænsninger og du risikerer for eksempel at blive nægtet adgang til enkelte lande”, advarer Anette Schandorph fra Brøndby Borgerservice og opfordrer til, at man allerede nu tjekker om ens pas er gyldigt, så det kan blive fornyet i god tid inden ferien.

Læs mere om bestilling af pas her på hjemmesiden

Skrevet af Brøndby Kommune