Dette site bruger cookies

Vi bruger cookies til bl.a. statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookiepolitik.

Se vores cookiepolitik.

02.05.19

Et skridt nærmere Brøndbys drømme for Sportsbyen

Ny hvidbog fra Brøndby Kommune peger på de mange muligheder, der er for at udvikle området omkring Brøndby Stadion til en decideret Sportsby. Hvidbogen er blevet til med input fra de mange aktører, der allerede i dag har tilknytning til Sportsbyen.

Sportsbyen i Brøndby centrerer sig om Brøndby stadion
I fremtidens Brøndby er Sportsbyen omkring Brøndby Stadion et unikt område, hvor institutioner og virksomheder, der har relation til idræt, træning, sundhed og oplevelser ligger side om side og har fordelene af at være placeret tæt på mange sportsaktiviteter og sportsfolk. Sportsbyen i dag rummer allerede fx Danmarks Idrætsforbund, Team Danmark og BIF.

Brøndby Kommune har i løbet af det sidste år interviewet 15 aktører, der har tilknytning til Sportsbyen i Brøndby eller særlig kendskab til området. Resultatet af disse samtaler – i kombination med kommunens egne erfaringer og analyser – danner grundlaget for den nye hvidbog, som Brøndby Kommune netop har udgivet. Hvidbogen kortlægger Sportsbyens
eksisterende styrker og svagheder, den fysiske udvikling og fremtidige aktiviteter. Og der tegner sig billedet af en række emner, der skal undersøges nærmere og videreudvikles. Det drejer sig bl.a. om:

• Byrum og infrastruktur
• Træningsfaciliteter
• Faciliteter til idrætsrelaterede virksomheder, forskning og iværksætteri
• Sportsbyen som løftestang for branding af Brøndby Kommune

”Brøndby har allerede et stærkt og succesfuldt idrætsmiljø. De værdier og det brand vil vi i kommunalbestyrelsen gerne styrke i området omkring Brøndby Stadion, som i daglig tale kaldes Sportsbyen. Med dens centrale beliggenhed i kommunen er det også målet, at Sportsbyen og de relaterede aktiviteter kan være med til at styrke koblingen af kommunens tre bydele – Brøndbyøster, Brøndbyvester og Brøndby Strand,” siger Kent Max Magelund, borgmester i Brøndby Kommune.

I Fingerplanen 2017 blev området omkring Brøndby Stadion udpeget som regionalt udviklingsområde med fokus på idrætsrelaterede byfunktioner, der rækker ud over kommunens grænser og betjener et regionalt opland. Brøndby Kommune skal i samråd med Erhvervsstyrelsen udarbejde en udviklingsplan for området, der bl.a. øger tilgængeligheden til Sportsbyen i forhold til kollektiv trafik, fastlægger grønne områder og giver mulighed for at fortætte området med over 1500 m2 kontorbyggeri.

Næste skridt er at fastlægge en vision for Sportsbyen. Dette arbejde vil ske i kommunalbestyrelsen i løbet af 2019 i tæt samarbejde med de lokale aktører og Erhvervsstyrelsen.
Skrevet af Brøndby Kommune