Dette site bruger cookies

Vi bruger cookies til bl.a. statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookiepolitik.

Se vores cookiepolitik.

06.05.19

Kirsten skiftede piller ud med rygtræning

Kirstens aktive livsstil fik et alvorligt knæk, da hun pludselig fik så ondt i ryggen, at hun ikke kunne gå. Et tip om et gratis træningsforløb for akutte rygsmerter i Træningscenter Brøndby blev Kirstens redning. Hun skiftede pillerne ud med træning og er nu tilbage på arbejde og på badmintonholdet.

Kirsten fik hjælp med ryggen på Træningscenter Brøndby

68-årige Kirsten Gantzel fra Albertslund er en frisk dame. Hun arbejder stadig som plejehjemsassistent, passer hus og have og dyrker badminton. Så da hun pludselig fik så ondt, at hun ikke kunne gå på højre ben, blev der vendt op og ned på alting.

”Jeg var først bange for, det var en blodprop. Det var det ikke. Men lægen kunne så ikke komme nærmere, hvad det var. Jeg blev sendt hjem med stærke smertestillende piller til at dulme smerterne, som jeg tog tre gange dagligt. Men jeg kunne dårligt komme ud og sengen eller på toilettet,” husker Kirsten Gantzel.

Det var hendes svigersøn, der spurgte om ikke lænderyg-forløbet på Træningscenter Brøndby lige var for hende? Her kommer man ind på en henvisning fra sin egen læge, hvis man har pludseligt opståede smerter i lænd eller ryg og får gratis vejledning og træning. Tilbuddet gælder også borgere i Albertslund og Glostrup kommune, der også genoptrænes på centret.

”Jeg undersøgte det og gik til min læge og sagde, at det her træningsforløb lige var noget for mig! Og så begyndte jeg mit forløb i Træningscenter Brøndby og jeg kom endelig i gang med at få kigget på og trænet min ryg. Det har gjort hele forskellen,” fortæller Kirsten Gantzel, der oplevede, at allerede efter første besøg gik hun bedre.

Det var en kombination af at komme i hænderne på erfarne fysioterapeuter, personlig træning, åndedrætsøvelser og tilpassede rygøvelser, der blev Kirstens vej væk fra pillerne. I dag er hun tilbage på jobbet og sin aktive livsstil. Men rygøvelserne er kommet for at blive.

”Jeg skal lave vedligeholdelsestræning resten af livet. Hver anden dag laver jeg mine 20 minutters øvelser på gulvet og det gør en stor forskel. Jeg kunne bare have ønsket mig, at jeg var kommet hurtigere ind i træningscentret på lænderygforløbet, så havde jeg sparet mig mange smerter og piller. Så jeg kan kun opfordre andre, der pludselig får problemer med ryggen til at huske, at der findes et tilbud som dette – for det er meget bedre at sætte ind inden, det går helt galt,” siger Kirsten Gantzel, der nu er klar til at tage en ny tørn i haven, når sommeren rigtig sætter ind.

Læs om tilbuddet på Træningscenter Brøndbys hjemmeside her.


Skrevet af Brøndby Kommune