Dette site bruger cookies

Vi bruger cookies til bl.a. statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookiepolitik.

Se vores cookiepolitik.

03.09.19

Brøndby Kommunes handicap- og psykiatripolitik skal fornyes

Nu skal der laves en ny handicap- og psykiatripolitik for Brøndby Kommune. Alle med interesse for området inviteres til at bidrage med input.

Per Jensen og Steen Andersen
Uanset om man selv har et handicap eller er psykisk sårbar, er pårørende eller blot interesseret i området, så kan man nu komme med ideer til Brøndbys handicap- og psykiatripolitik for 2020-2022. Formålet med politikken er at sikre borgere med handicap de samme rettigheder og muligheder som alle andre borgere i kommunen.

”Med en god og opdateret handicap- og psykiatripolitik kan vi gøre livet nemmere og bedre for en vigtig gruppe borgere. Og når vi skal udforme den, synes jeg, det er vigtigt, at vi inddrager dem, der ved, hvor skoen trykker. Derfor inviterer vi borgere med handicap og psykisk sårbarhed, deres pårørende og andre med interesse for området til at tage plads om bordet med os og diskutere indholdet i en ny politik,” siger Per Jensen (A), formand for Social- og Sundhedsudvalget i Brøndby Kommune.

Der er flere muligheder for at give sit input til den nye politik. Fx inviterer Handicaprådet til et åbent temamøde torsdag den 10. oktober 2019 og i hele september og oktober måned – det vil sige både før og efter temamødet – er der også mulighed for at byde ind med inspiration til politikken via kommunens hjemmeside og Facebook.

”Den nuværende politik handler om blandt andet tilgængelighed, velfærdsteknologi, psykiatri, sundhed og trivsel. Nogle af indsatsområderne fortsætter i den kommende politik, men er der behov for nye temaer, vi skal tage op? Og hvilke er det? Det glæder vi os til at diskutere med alle, der vil bidrage til vores nye handicap- og psykiatripolitik,” siger Steen Andersen (EL), formand for Handicaprådet.

Når forslaget til den kommende politik er parat kommer det i offentlig høring. Herefter skal Handicaprådet og kommunalbestyrelsen tage endeligt stilling til politikken. Det forventes at blive i begyndelsen af 2020.
Skrevet af Brøndby Kommune