Dette site bruger cookies

Vi bruger cookies til bl.a. statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookiepolitik.

Se vores cookiepolitik.

09.10.19

Fire projekter til kamp mod mænds ensomhed

Brøndby Kommune opruster kampen mod ensomheden. Midler fra Sundhedsstyrelsen gør det muligt at søsætte fire projekter, der især har ældre mænd som målgruppe

Brøndby ligger højt placeret, når det gælder andelen af ensomme. Derfor arbejder man allerede nu strategisk og forebyggende på området og har bl.a. en trivselsguide, der er dedikeret til området.

Men nu skruer Brøndby Kommune op for indsatsen, da man har søgt og fået midler fra Sundhedsstyrelsen. Man har modtaget 1,113 mio. kr. og midlerne vil blive brugt på at sætte fire projekter i søen, der skal forebygge ensomhed – primært ift. mænd.

”Ensomhed har store konsekvenser for vores helbred og livskvalitet, derfor er det afgørende, at vi sætter ind. Særligt de aleneboende ældre mænd lider under ensomhed og det er samtidig dem, vi har sværest ved at få ud af hjemmet og ind i et fællesskab, der kan gøre noget godt for dem. Derfor er de nye initiativer især målrettet ældre mænd. Og med fokus på både mad, kultur og motion er det mit håb, at næsten alle vil opleve, at der er et relevant tilbud til dem,” lyder det fra Per Jensen, formand for Social- og Sundhedsudvalget i Brøndby Kommune.

Brøndby Kommunes nye fokus har overskriften ”Aktiv i fællesskabet” og består af fire projekter. Projekterne er målrettet hjemmeboende ældre 60+ med særligt fokus på aktiviteter, der henvender sig til mænd:

• Mad i Fællesskab – madlavningsgrupper
• Kultur i Fællesskab – Match af ældre og udlændinge, der ønsker at lære dansk
• Motion i Fællesskab – vandrehold for mænd og enlige m/k
• Identitet i Fællesskab – livshistoriegrupper
Skrevet af Brøndby Kommune