Dette site bruger cookies

Vi bruger cookies til bl.a. statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookiepolitik.

Se vores cookiepolitik.

09.10.19

Nyt tiltag skal klimasikre Brøndby

Ny spildevandsplan skal sikre, at Brøndby er klar til fremtidens mere våde og vilde klima. Det indebærer blandt andet et separat kloaksystem til regnvandet, så det ikke havner i Brøndbys hårdtprøvede kloakker. Planen er i høring frem til den 7. november 2019.

Oversigt over hvor der skal separatkloakeres i Brøndby Kommune

Brøndby Kommunes nye opdaterede spildevandsplan handler blandt andet om at håndtere de øgede regnmængder, og hvordan vi kan lave klimarigtige løsninger i det store og små. Både i kommunalt regi, men også hjemme i haverne, hvor regnvandet kan gøre gavn i stedet for at havne i kloakken. Planen er i offentlig høring frem til den 7. november 2019.

Et af de nye tiltag i planen er forslaget om, at hele kommunen i løbet af 15-20 år skal bevæge sig i retning af, at regnvand og spildevand kommer hver for sig i kloakken. Først havde forvaltningen udpeget Vesterled og Kirkebjerg som områder, der skulle gå fra den såkaldte fælleskloakering til separatkloakering. Nu er den målsætning udvidet til også at omfatte de øvrige områder i kommunen, som i dag er fælleskloakerede.

”Det er nødvendigt, at vi får regnvandet ud af det hårdtprøvede kloaksystem, så kloakvandet ikke flyder over på vejene og ned i vores kældre. Spildevandet skal i rensningsanlægget, og regnvandet tilbage til naturen. Der er ikke nogen nemme løsninger på det. Derfor har vi lagt en ambitiøs plan om, at hele kommunen skal have separatkloakering. Det vigtigste er, at vores plan også er realistisk og fair for borgerne, og derfor har vi et sigte på hele 15-20 år til denne ændring. Det vil give mange borgere og grundejere mulighed for at ændre deres afløbssystem, når de i forvejen skal bygge om eller bygge nyt,” siger Vagn Kjær-Hansen, formand for Teknik- og Miljøudvalget i Brøndby Kommune.

Ved separatkloakering opdeles regnvand og spildevand og dermed skabes mere kapacitet i kloaksystemet. Spildevandsplanen lægger op til, at alle der skal bygge nyt eller lave større udvidelser og restaureringer af deres boliger, skal separere deres kloak. Brøndby Kommune vil ikke påbyde grundejere, der ikke skal i gang med ombygninger at separere deres afløbssystemer før tidligst efter 2030.

Skrevet af Brøndby Kommune