Dette site bruger cookies

Vi bruger cookies til bl.a. statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookiepolitik.

Se vores cookiepolitik.

15.11.19

Brøndby Kommune giver grønt lys for nedrivningen

Brøndby Kommune har givet grønt lys til, at nedrivningen af de fem højhuse i Brøndby Strand kan gå ind i næste fase. Den endelige VVM-tilladelse er netop blevet givet og rammerne er dermed sat for, hvordan naboer og miljøet skånes mest muligt.

Nedrivningen af fem hushuse i Brøndby Strand skal miljøvurderes først

Inden boligselskaberne kan rive de fem østlige højhuse i Brøndby Strand Parkerne ned, skal en lang række forhold være på plads. Der skal bl.a. være lagt planer for, hvordan de vil skåne miljøet og beboere i området mest muligt. Brøndby Kommune og boligselskaberne har igennem det sidste år været i dialog om dette emne.

Nu har Brøndbys kommunalbestyrelse netop godkendt den såkaldte VVM-tilladelse, som sætter rammerne for boligselskabernes arbejde med nedrivningen. I tilladelsen er der bl.a. sat krav om, at der skal laves en kommunikationsplan, så de berørte borgere hele tiden er informeret om, hvad der sker.  Derudover er der fx krav om, hvordan boligselskaberne skal overvåge støj og trafikafviklingen under arbejdet.

Miljøvurdering passer på miljø og borgere
”Vi skylder både borgerne og miljøet, at vi tager de videst mulige hensyn, når det handler om at rive højhuse med forurenede materialer ned i et tæt beboet område. Det har vi gjort nu med den fulde miljøvurdering, der ligger til grund for VVM-tilladelsen. Men selvom boligselskaberne har tilpasset nedrivningsprojektet, så vil det uundgåeligt støje og skabe trafikale udfordringer. Derfor er jeg glad for, at vi i dialog med borgerne i området har kortlagt, hvad der er særligt vigtigt at tage hånd om og formuleret det som krav i forbindelse med nedrivningen,” fortæller Kent Magelund, borgmester i Brøndby Kommune.

Inden VVM-tilladelsen blev endelig godkendt, har den været i høring hen over sommeren 2019. Desuden har borgerne på et borgermøde kunne fortælle, hvad der bekymrer dem, og hvad der skal tages hensyn til, når nedrivningen går i gang.  

Med VVM-tilladelsen har Brøndby Kommune givet grønt lys til, at nedrivningen kan gå ind i næste fase. Boligselskaberne har da også allerede taget VVM-tilladelsen til sig og har udsendt udbudsmateriale til totalentreprise i prækvalifikation.

Der er stadig et godt stykke vej, før selve nedrivningen går i gang. Når først boligselskaberne har valgt entreprenør, skal de færdigplanlægge nedrivningen, og søge en række relevante tilladelser i Brøndby Kommune. Boligselskaberne skal fx udarbejde en trafikafviklingsplan, som sikrer de bedst mulige trafikale løsninger i hele nedrivningsperioden.

Skrevet af Brøndby Kommune