Dette site bruger cookies

Vi bruger cookies til bl.a. statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookiepolitik.

Se vores cookiepolitik.

29.11.19

Brøndby de første til at matche 6. klasser med SOSU-uddannelse

Som de første i landet har Brøndby Kommune lavet et 4-dages brobygningsforløb, hvor alle 6. klasser prøver kræfter med omsorgsfagene. Opstarten har været så stor en succes, at forløbet fortsætter.

6. klasses elever i Brøndby introduveres for SOSU-faget
I et nyt samarbejde mellem Brøndby Kommune, Ungdomsbyen og SOSU H får alle Brøndbys 6. klasser nu mulighed for at stifte bekendtskab med omsorgsfagene. Gennem fire dage med lege og aktiviteter får eleverne testet, hvad man kan komme ud for som social- og sundhedshjælper/assistent. De prøver kitlen med navneskilt, lærer om kroppen og førstehjælp og i et løb oplever de selv at have en funktionsnedsættelse og hvordan man bedst bliver hjulpet i den situation. Målet er ikke, at eleverne i den sidste ende nødvendigvis vælger at læse på SOSU H. Målet er, at de introduceres til området og på den måde kan træffe et oplyst valg og fravalg, når det bliver relevant. Samt at de får erfaringer med hvad det indebærer at arbejde professionelt med omsorg, og hvad det betyder at blive gammel og have levet et langt liv.

”Vi har et stort fokus på, at flere unge i Brøndby skal i gang med og gennemføre en uddannelse. Dette forløb med vores 6. klasser er en rigtig god og nytænkende måde at angribe området på. Når vi giver vores børn relevante oplevelser og indsigt i et konkret arbejdsliv, har de nogle rigtig gode redskaber til at kunne træffe et uddannelsesvalg senere,” siger borgmester Kent Magelund.

Forløbet består af en dag i Ungdomsbyen i København, to dage SOSU H-uddannelsen i Brøndby og en dag med interview af lokale Brøndby-seniorer, hvor eleverne får viden om livshistorier og alderdom. I testforløbet gav både børnene og Brøndby-seniorerne udtryk for at have lært noget positivt om hinanden.

Efter en testperiode fortsætter brobygningsforløbet i efteråret 2019 i Brøndby Kommune.

Brøndby Kommunes har også et samarbejde med Ungdomsbyen om forløbet ”Sammen bygger vi fremtiden”. Erhvervsuddannelserne og en lokal byggeplads er med i forløbet, der er obligatorisk for alle kommunens 7. klasser. Forløbet kører med stor succes. Også her er formålet at introducere eleverne for et arbejdsområde, der kvalificerer deres uddannelsesvalg senere i livet.
Skrevet af Brøndby Kommune