Dette site bruger cookies

Vi bruger cookies til bl.a. statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookiepolitik.

Se vores cookiepolitik.

27.11.19

Ny tradition i Brøndby: Juletræet tændes ved rådhuset

Søndag den 1. december kl. 16 starter en helt ny tradition i Brøndby. Det sker når borgmester Kent Magelund første søndag i advent har æren af at tænde lysene på den ca. 10 meter høje nordmannsgran på pladsen foran Brøndby Rådhus.

FOTO: Det er medarbejdere fra kommunens Materielgård, der pynter juletræet med lyskæder. De inviterede naturligvis borgmester Kent Magelund en tur med op til toppen af det 10 meter høje juletræ.

 

En enig kommunalbestyrelse besluttede for få måneder siden, at Brøndby skulle have en ny festlig tradition – nemlig en årlig juletræstænding. 

Juletræet, som ankom torsdag i sidste uge, er en ca. 10 meter høj nordmannsgran, som kommunens egen driftsleder på Materielgården Kim Wolfram selv har udpeget og hentet hjem til Brøndby fra Danstrup Hegn ved Fredensborg. Træet er cirka 25 år gammelt og vejer godt 800 kilo.

 

Det bliver borgmester Kent Magelund, der får æren af at tænde de 1.200 julelys, som naturligvis er LED lys.

Og som traditionen er i flere andre byer, så sker det med fællessang, hygge og musikalsk underholdning. Der vil også være salg af julepynt m.v. fra boderne og julemanden kigger naturligvis også forbi.

 

”Noget af det bedste ved julen er de mange traditioner. Og en god tradition fungerer jo som det kit, der binder fællesskaber sammen. I år starter vi så en ny festlig en af slagsen, når vi inviterer alle byens borgere til juletræstænding. Den tradition har vi manglet i Brøndby, så jeg håber at se mange juleglade Brøndbyborgere til arrangementet”, siger Kent Magelund.

 

Den nye tradition løber af stablen søndag den 1. december foran rådhuset kl. 16-17.30. Der vil være slikposer til de første 250 børn og gløgg og æbleskiver til de første 250 voksne.

Skrevet af Brøndby Kommune