Dette site bruger cookies

Vi bruger cookies til bl.a. statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookiepolitik.

Se vores cookiepolitik.

28.01.20

Brøndby løfter vuggestuerne med 13 ekstra pædagoger

Kvaliteten i Brøndbys vuggestuer skal være endnu højere og kommunen har fået midler til at opnormere. Derfor er jagten nu gået ind på et historisk højt antal ekstra pædagoger.

Børnehuset Uglebo
Barnets første 1.000 dage er af afgørende betydning og derfor skal den pædagogiske kvalitet i vuggestuen være høj. Gennem flere år har normeringerne været gode i Brøndby Kommunes dagtilbud og man er godt på vej til, at 80 % af personalet er uddannede pædagoger. Men nu løftes niveauet yderligere, da Brøndby Kommune har fået midler fra Børne- og undervisningsministeriet til at ansætte 13 ekstra pædagoger i vuggestuerne.

”Det har vakt begejstring lige fra rådhuset og ud i de enkelte børnehuse, at de nu kan ansætte flere kolleger i vuggestuen. Flere uddannede vil gøre en forskel i forhold til at sætte pædagogiske indsatser i gang, der kan mindske betydningen af negativ social arv. Dermed kan vi i højere grad løfte de børn, der har det største behov og virkelig gøre en forskel for de mindste børn, hvor effekten også er størst,” forklarer Charlotte Faldt Andersen, leder af dagtilbuddene i Brøndby Kommune.

Midlerne bruges på 13 ekstra pædagoger i vuggestuen i elleve forskellige dagtilbud og stillingerne varierer fra 18-37 timer.

”Der er rift om pædagoger for tiden og vi ved, at det kan give udfordringer at få besat alle stillinger lige så hurtigt, som vi ønsker. Men vi ved også, at vi i Brøndby kan tilbyde pædagoger noget af det, der er allervigtigst for dem – nemlig gode normeringer og et højt fagligt niveau med masser af dygtige kolleger. Vi er en kommune, hvor man på både vores prioriteter og økonomi kan se, at vi er ambitiøse på børneområdet, og det giver et godt fagligt miljø for vores pædagoger,” lyder det fra Charlotte Faldt Andersen.

Brøndby Kommune har fået tilskud fra ansøgningspuljen til flere pædagoger til institutioner med mange 0-2-årige sårbare og udsatte børn. Puljen hører under Børne- og Undervisningsministeriets 1.000 dages program.

Stillingerne fordeler sig på disse ni institutioner i Brøndby: Børnehuset Højstensgård, Børnehuset Lindelund, Børnehuset Spættebo, Børnehuset Påfuglen, Børnehuset Nattergalen, Børnehuset Himmel & Hav, Børnehuset Uglebo, Børnehuset Lærkebo og Børnehuset Brumbassen.

Stillingerne kan ses på kommunens hjemmeside og har alle frist forskellige dage i februar 2020.
Skrevet af Brøndby Kommune