Dette site bruger cookies

Vi bruger cookies til bl.a. statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookiepolitik.

Se vores cookiepolitik.

09.01.20

Grønt lys til 2-6 etagers boliger på Banemarksvej

Efter en længere periode med høringer og borgermøde er lokalplanerne for boliger på Banemarksvej nu endeligt vedtaget. Der er givet grønt lys til at bygge cirka 530 boliger i det ældre erhvervsområde – omkring 200 ligger i Brøndby.

Illustration af kommende boligbyggeri på Banemarksvej

Området nord for Banemarksvej er et ældre erhvervsområde, der strækker sig både ind i Brøndby og Glostrup Kommune. De to kommuner har arbejdet tæt sammen om, hvordan interesserede investorer kan omdanne erhvervsområdet op til jernbanen til et blandet boligområde. I løbet af 2019 har der været høringer, og der har også været afholdt et borgermøde for at høre borgernes input til planerne. Nu er der bundet en sløjfe på projektet, og det er blevet politisk vedtaget af politikerne i Brøndby og Glostrup Kommune.

200 nye boliger forskønner området
Resultatet er, at der er givet grønt lys til, at der må bygges etage- og rækkehusboliger i 2-6 etager på Banemarksvej. Investorer ønsker at bygge i omegnen af 530 boliger; de fleste af disse er etageboliger og cirka 50 er rækkehuse. Omkring 200 af boligerne ligger i Brøndby Kommune.

”Vi får et løft og forskønnelse af området, når det ældre erhvervsområde bliver transformeret om til et boligkvarter med etageboliger og rækkehuse. Og jeg forventer, der bliver stor interesse for byggeriet, da der jo er et stort behov for boliger i hovedstadsområdet til unge og børnefamilier,” siger Kent Magelund, borgmester i Brøndby Kommune.

Luft, lys og p-pladser
Til høringerne og borgermødet, hvor det nye byggeri blev drøftet, var det primært bekymringer omkring øget trafik, antallet af parkeringspladser og udformningen af de nye boliger, der fyldte. Den nye lokalplan tager hensyn til de eksisterende boliger i Vesterled med en udformning af byggeriet, der skal mindske eventuelle indbliksgener.

”Det er helt naturligt, at mange i villakvarteret overfor har ønsket villaer og rækkehuse på grunden. I kommunalbestyrelsen har vi sagt ja til etageboliger, fordi vi gerne vil af med det gamle erhvervsområde. Vi ønsker blandede boligområder, og miljømæssigt giver det god mening at bygge tættere i nærheden af stationen. Samtidig kan boligblokkene langs banen virke som en støjskærm,” siger Vagn Kjær-Hansen, formand for Teknik- og Miljøudvalget i Brøndby Kommune.

I lokalplanen er der også vægt på, at byggeriet skal have en arkitektonisk kvalitet, og at der skal være lys, luft og grønne arealer. I forhold til parkering, så etableres der en p-plads for hver etagebolig og 1,5 p-plads for hvert rækkehus i henhold til Brøndby Kommunes parkeringsnorm

Det er op til investorerne, hvornår de går i gang, og dermed hvornår man vil kunne se de første byggerier i området.

Skrevet af Brøndby Kommune