Dette site bruger cookies

Vi bruger cookies til bl.a. statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookiepolitik.

Se vores cookiepolitik.

02.01.20

Samarbejde med Remondis forlænges op til 12 måneder

Mange borgere i Brøndby oplever problemer med affaldsindsamling. Brøndby Kommune har netop forlænget kontrakten med Remondis i op til 12 måneder og vil bruge tiden på at undersøge eventuelle andre muligheder.

Selvom mange borgere har udtrykt utilfredshed med Remondis’ affaldsindsamling, har kommunalbestyrelsen netop forlænget kontrakten, der går til maj 2021, i op til yderligere et år. Det er der en god forklaring på. Hvis kommunen selv ønsker at hjemtage opgaven eller få andre til at byde på den, kræver det nemlig grundig forberedelse. Fx kan der være op til halvandet års leveringstid, når et renovationsfirma eller en kommune skal købe skraldebiler.

“Vi får mange klager over, at Remondis laver fejl, og dem tager vi naturligvis alvorligt og drøfter med Remondis. Vi håber og tror, at de retter op og fremover lever op til vores kontrakt med dem. Selv om der måske bliver ved med at være flere fejl end tidligere, er det nødvendigt at forlænge den nuværende kontrakt. Først vil vi undersøge eventuelle alternativer, og derefter tager det tid at gennemføre et nyt udbud eller at forberede en ny organisering. Det kan betyde, at vi selv vil løse opgaven, eventuelt sammen med andre kommuner,” siger Vagn Kjær-Hansen, formand for Teknik- og Miljøudvalget i Brøndby Kommune.

Kommunalbestyrelsen vil drøfte emnet på et temamøde den 21. januar 2020, hvor politikerne vil vende muligheder, fordele og ulemper ved udbud eller hjemtagelse.

Skrevet af Brøndby Kommune