Dette site bruger cookies

Vi bruger cookies til bl.a. statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookiepolitik.

Se vores cookiepolitik.

22.01.20

Unge involveret i strategi for fremtidens Brøndby

Arbejdet med at formulere Brøndbys strategi frem mod 2030 er i fuld gang. Senest er kommunens 8. klasser blevet spurgt om, hvad de synes er vigtigt de næste 10 år i Brøndby Kommune.

Harun Muharemovic fra Brøndbys kommunalbestyrelse

Foto: Harun Muharemovic (A) fra Brøndbys kommunalbestyrelse opfordrede på scenen alle elever til årets demokratidag til at give deres mening til kende om Brøndbys fremtid: ”Vi vil rigtig gerne have jeres bud, for det er jeres fremtid, det drejer sig om. Og Brøndby er en kommune, der fortjener jeres bud.”

I løbet af 2020 ligger Brøndby Kommunes første samlede vision og strategi klar. Den vil pege frem mod de områder, kommunen skal have særligt fokus på det næste årti. Men inden det kommer så vidt, bliver både borgere, medarbejdere og eksterne aktører inddraget.

Senest er også byens unge blevet spurgt om, hvad de synes er vigtigt at sætte politisk fokus på frem mod 2030. Det skete den 10. januar 2020 på den årlige demokratidag for Brøndbys 8. klasser i Kulturhuset Brønden.

Der var mange gode ideer fra 8. klasserne om, hvordan fremtidens Brøndby skal udvikle sig og de fordelte sig bredt på alle de fem fokusområder, politikerne har fastlagt. Ikke mindst natur og klima optog de unge meget.

”Jeg synes, der skal være flere skovområder i Brøndby. Hvis man har dyr, kan man gå ture der og man kan komme ud med familien,” lød det fx fra Loui, 8.D, Brøndbyvester Skole, der blev bakket op af mange andre elever, der synes, der skal plantes flere træer i kommunen.

Bedre og mere affaldsindsamling og sortering var også en højdespringer.
”Jeg synes, der skal mere fokus på, at vi sorterer og genbruger affald. Det vil være godt med en kampagne, hvor frivillige kan tilmelde sig. Jeg prøver selv at blive bedre til at sortere og skolerne er også fokuserede på det,” sagde Melanie, 8.B, Brøndbyøster Skole.

Der var også mange, der gerne vil have mere bevægelse i skolen, flere studieboliger og flere legepladser. Alle input er blevet noteret og indgår i det videre arbejde med Brøndbys strategi for 2030. Det forventes, at en endelig strategi kan politisk vedtages i løbet af foråret 2020.

Politikerne har lagt sig fast på fem fokusområder for Brøndbys strategi 2030:
1. Flere i uddannelse og beskæftigelse
2. Større variation i natur og grønne områder
3. Mere idræt, sport og bevægelse hele livet
4. Mere varierede boligformer
5. Mere klimavenlig kommune

Skrevet af Brøndby Kommune