Dette site bruger cookies

Vi bruger cookies til bl.a. statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookiepolitik.

Se vores cookiepolitik.

07.02.20

Brøndby til minister ... Hjælp os med trafikstøj

Vestegnens borgere lider under larmen fra de statsejede motorveje. Derfor kræver Brøndby, Hvidovre og Vallensbæk handling fra transportministeren, som de holdt møde med onsdag den 5. februar 2020.

Mere end 60 procent af boligerne på Vestegnen er støjpåvirkede og synderen er hovedsalig larm fra de statsejede motorveje. Det var den tidligere regering villig til at se på og udpegede bl.a. Vallensbæk, Hvidovre og Brøndby øverst over steder, hvor støjbekæmpelse skulle prioriteres. Vestegnsborgmestrene i de støjplagede kommuner vil sikre sig, at den nye regering fører planerne videre og får sat handling og økonomi bag ordene. Derfor var Henrik Rasmussen, borgmester i Vallensbæk Kommune, borgmester Helle Adelborg fra Hvidovre Kommune og Kent Magelund, borgmester i Brøndby Kommune på besøg hos minister Benny Engelbrecht i Transport- og Boligministeriet onsdag den 2. februar 2020.

”Trafikstøj er et af de største problemer her på Vestegnen og noget, vi skal have Christiansborgs hjælp til at løse. Det er nemlig trafikken på de statsejede veje, der larmer og forurener og som går ud over vores borgeres sundhed og trivsel. Derfor var det godt at møde en lydhør minister, og vi havde en god drøftelse om, at det slet ikke er en opgave, vi selv kan løfte ude i kommunerne. Men samtidig er vi indstillede på selv at bidrage, hvor det er muligt. Derfor foreslog jeg ministeren at se på løsninger, hvor vi i kombination med puljemidler selv kan få lov til selv at spæde økonomisk til uden for anlægsrammen, så vi får sat skub i de vigtige projekter,” siger Kent Magelund, borgmester i Brøndby Kommune.

Vestegnskommunerne er gennemskåret af motorveje på kryds og tværs. Det betyder også, at trafikstøjen mange steder er højere end de tilladte grænseværdier og det spænder ben for kommunerne, der forhindres i at bygge og lave byudvikling i støjplagede områder.

”Vi har brug for at tænke kreativt og prøve noget nyt. Derfor foreslog vi også ministeren, at vi ser på de udenlandske gode erfaringer med at sætte farten på udvalgte motorvejsstrækninger ned til 90 km/t. Vi vil rigtig gerne teste det som de første i Danmark og forhåbentligt få nogle erfaringer, resten af landet kan få gavn af. Erfaringerne viser, at det kan mindske larmen med helt op til tre decibel. Og så vil det i øvrigt også mindske luftforureningen og måske endda være godt for trafiksikkerheden,” lyder det fra Kent Magelund borgmester i Brøndby.
Skrevet af Brøndby Kommune