Dette site bruger cookies

Vi bruger cookies til bl.a. statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookiepolitik.

Se vores cookiepolitik.

12.02.20

Sprogvenner skal sætte fart på det danske sprog i Brøndby

Et nyt projekt i Brøndby sætter seniorer sammen med udenlandske tilflyttere, der gerne vil lære dansk. Nu går jagten ind på at finde Brøndbyborgere, der er 60+ og som vil være sprogven.

Sprogvenner er nyt projekt i Brøndby
Som sprogven skal man ikke have styr på ordklasser eller have flair for at undervise. Man skal bare samtale med en udenlandsk tilflytter på dansk cirka en gang om ugen. Og nu søger Brøndby Kommune seniorer, der er 60+ og som har mod på at blive sprogven og gøre en forskel for medborgere, der gerne vil blive bedre til dansk.

”Det fine ved projektet er, at begge parter får noget rigtig godt ud af det. Den ældre bidrager til, at den udenlandske tilflytter får indsigt i dansk kultur og bedre danskkundskaber, og det giver bedre muligheder for at få nye bekendtskaber og et meningsfuldt job i Danmark. Den ældre bliver på den anden side beriget med et spændende bekendtskab ved at møde en udenlandsk tilflytter og får også et unikt indblik i en anden kultur,” siger Per Jensen, formand for Social- og Sundhedsudvalget.

Alle ældre kan blive sprogven, uanset fysisk funktionsniveau. Det vigtigste er, at man har lyst til at lære et nye menneske at kende og tale sammen. Parterne bestemmer selv, om de vil mødes hos den ældre eller på et offentligt sted.

Brøndby Kommune afholder et infomøde om projekt sprogvenner i Møllesalen den 4. marts kl. 17-18, hvor man kan høre mere om at melde sig som frivillig. Man kan høre mere og tilmelde sig hos frivillighedskonsulent Camilla Westerback, tlf. 2320 5880 eller camwe@brondby.dk.

Sprogvenner er finansieret af puljemidler fra Sundhedsstyrelsen og er et samarbejde mellem Brøndby Kommune, Vestegnens- Sprog- og Kompetencecenter, Røde Kors, Ældre Sagen, Mænds Mødesteder og Kirkerne i Brøndby. Projektet bakkes også op af Seniorrådet i Brøndby Kommune.
Skrevet af Brøndby Kommune