Dette site bruger cookies

Vi bruger cookies til bl.a. statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookiepolitik.

Se vores cookiepolitik.

05.03.20

Forurening fundet på Kirkebjerg Parkvej

Der fjernes nu forurenende opløsningsmidler i jorden ved Kirkebjerg Parkvej. Det er ikke farligt for forbipasserende, hvis man respekterer de afskærmede arbejdsområder.

Vejarbejde i Kirkebjerg

Man var forberedt på at støde på forurening i jorden i forbindelse med anlægningen af den nye Kirkebjerg Parkvej og nu er oprensningsarbejdet i gang. Arbejdet finder sted de næste to uger.

I midten af halvfemserne sprang en slange på en tankbil med chlorerede opløsningsmidler ved Kirkebjerg Parkvej 8. Selvom man dengang fulgte alle regler og retningslinjer til oprensning af væsken, var det ikke tilstrækkelig. Forureningen har sidenhen spredt sig i jorden, og er kommet ud på vejarealet. Nu hvor vejen er ved at blive udvidet, bliver den forurenede jord gravet op og sendt til et jorddepot, hvor den håndteres.

Forureningen er flygtig og vil fordampe, når entreprenøren graver i jorden. Dampende er kræftfremkaldende og kan være eksplosive, men bliver opløst med det samme. Derfor er forureningen ”kun” farlig, når entreprenøren graver i jorden, og ikke på andre tidspunkter af døgnet.  

Arbejdsområdet er afskærmet og det er selvfølgelig ikke tilladt at bevæge sig ind i det. Sikkerhedsafstand for gående og cyklister er tre meter og bilister to meter. Hvis man følger afskærmningen er der ingen fare forbundet med at bevæge sig i området, mens oprensningsarbejdet er i gang.​

Skrevet af Brøndby Kommune