Dette site bruger cookies

Vi bruger cookies til bl.a. statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookiepolitik.

Se vores cookiepolitik.

13.05.20

Brøndbys ældste elever tilbage til skolen 10 timer om ugen

Det er nu besluttet, at Brøndbys 6.-10. klasses elever skal tilbage på skolerne 10 timer ugentligt fra mandag den 18. maj 2020. Den fysiske tilstedeværelse på skolerne bliver et supplement til den digitale fjernundervisning, som fortsætter.

Digital indsprøjtning til Brøndbys skoler
Brøndby Kommunes kommunalbestyrelse vedtog onsdag den 13. maj 2020 rammerne for, hvordan byens ældste elever indtil videre kan vende tilbage til skolen efter en lang ufrivillig pause pga. faren for coronasmitte.

”Det er glædeligt, at vi nu kan byde vores store elever tilbage til skolen. Det har været vigtigt for os, at det sker på en sundhedsfagligt forsvarlig og tryg måde. Derfor lægger vi vægt på, at de møder nogle af deres faste lærere og i det omfang, det er muligt, skal retur til den skole, de kender,” forklarer Arno Hurup Christiansen, formand for Børneudvalget i Brøndby Kommune.

Brøndbys 6.-10. klasser skal i første omgang tilbage til en hverdag, hvor de er 10 timer ugentligt på skolen. Der er tale om nødundervisning som et supplement til fjernundervisningen.

”De store elevers skoledag vil variere fra klasse til klasse. Nogle vil skulle i skole et par timer dagligt, andre vil opleve, at de skal i skole et par hele dage. Det er resultatet af, at skoleledelsen og lærerne på vores fire skoler har skullet få et meget stort puslespil til at gå op. Der er bl.a. et afstandskrav at tage hensyn til, og der skal rengøres imellem, at de mindste elever i nogle tilfælde bruger de lokaler, de store elever overtager senere på dagen. Men det er ens for alle, at skoledagen slutter senest kl. 16 for vores største elever,” lyder det fra Arno Hurup Christiansen.

Der pilles ikke ved skolegangen for Brøndbys 0.-5. klasser, når de ældste elever vender tilbage på skolerne. De mindste klasser nødundervises fortsat 25 timer om ugen i tidsrummet fra kl. 8. 00-13.00. Der vil dog blive justeret lidt i grupperingerne i forhold til det nye afstandskrav på 1 meter, men som udgangspunkt fastholdes eleverne i mindre grupper med fast tilknyttet personale. Der vil fortsat være morgenpasning i SFO fra kl. 6.30 og SFO-tilbud fra kl. 13.00-16.00.

Kommunalbestyrelsen vedtog også på deres møde, at der kan iværksættes yderligere aktiviteter for elever på 6.-10. klassetrin, som er sårbare, og hvor et større fremmøde derfor vil være gavnligt.

Skolerne informerer direkte de berørte forældre og elever mere detaljeret om tilbagevenden til skolen fra den 18. maj 2020.
Skrevet af Brøndby Kommune