Dette site bruger cookies

Vi bruger cookies til bl.a. statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookiepolitik.

Se vores cookiepolitik.

14.05.20

Brøndbys biblioteker genåbner gradvist 18. maj 2020

Brøndbys tre biblioteker åbner nu gradvist op, så det er muligt igen at aflevere og låne bøger. Men der er begrænsede åbningstider og restriktioner for at mindske smittefaren.

Bibliotekerne, der har været lukkede pga. corona, kan nu gradvist åbne op. Brøndby Kommunes kommunalbestyrelse besluttede den 13. maj 2020, hvordan det skal forløbe i Brøndby.

”Mange har savnet deres bibliotek og nu kan vi endelig igen åbne langsomt op. Men vi bliver nødt til at tage en række forholdsregler for at beskytte vores brugere og vores personale mod smitte. Derfor kan man i den første uge kun aflevere bøger og reservere og afhente fysiske materialer, og man skal henvende sig til biblioteksskranken, hvor man serviceres af personalet,” fortæller Syed Aejaz Haider Bukhari, formand for Kulturudvalget i Brøndby Kommune.

Der bliver altså ikke tale om at slå dørene op og åbne biblioteket, som vi kender det. I den første uge vil der være begrænsede åbningstider og der vil ikke være adgang til bibliotekernes bogsamling. I denne uge vil der heller ikke være åbent for publikumstoiletter på Kilden.

Fra uge 22 åbner Brøndbys biblioteker dog yderligere op.

”I anden uge af genåbningen åbner vi op for vores biblioteksrum og bogsamling. Her vil man også igen kunne bruge selvbetjeningsmaskinerne, så man selv kan stå for sin aflevering og boglån. Men man skal fortsat begrænse sit ophold på bibliotekerne, derfor suspenderer vi børneområderne og rokerer rundt på møblerne, så de ikke inviterer til, at man slår sig ned i længere tid,” lyder det fra Syed Aejaz Haider Bukhari.

Ved Kulturhuset Kilden opstilles snarest en toiletvogn, som biblioteksgæsterne kan bruge. Husets toiletter er nemlig reserveret til elever fra Brøndbyøster Skole, som anvender lokalerne i kulturhuset til undervisning.

Nye åbningstider
Der vil være to daglige åbninger, så der kan rengøres midt på dagen.

Åbningstiderne i uge 21:
Mandag, onsdag og fredag kl. 10.00-13.00 og kl. 15.00-17.00
Tirsdag kl. 10.00-13.00 og kl. 15.00-18.00
Der er lukket torsdag

Åbningstiderne fra uge 22:
Mandag, onsdag og fredag kl. 10.00-13.00 og kl. 15.00-17.00
Tirsdag og torsdag kl. 10.00-13.00 og kl. 15.00 -18.00
Lørdag kl. 10.00-14.00

Skrevet af Brøndby Kommune