Dette site bruger cookies

Vi bruger cookies til bl.a. statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookiepolitik.

Se vores cookiepolitik.

17.06.20

Børn, der holder ferie i risikolande, skal blive hjemme i 14 dage

Brøndby-børn, der rejser med deres familie til lande som Udenrigsministeriet fraråder, skal blive hjemme fra skole og dagtilbud i 14 dage, når de kommer hjem. Det sker for ikke at udsætte de øvrige børn og personalet for unødig smitterisiko.

Jordklode og fly

Børneudvalget i Brøndby Kommune har den 17. juni 2020 besluttet, at børn i Brøndbys daginstitutioner og skoler skal blive hjemme i 14 dages karantæne, hvis de hen over sommeren er rejst til lande, som Udenrigsministeriet fraråder, at man rejser til.

”Jeg håber, at alle får en dejlig sommerferie, selvom det bliver under noget specielle omstændigheder. Derfor skal vi alle sammen huske at læse Udenrigsministeriets rejsevejledninger, når vi planlægger vores ferie, så vi ved hvilke lande, de fraråder, at man rejser til. For vi skal fortsat stå sammen og udvise ansvarlighed. Også ved ikke at rejse til risikolande”, siger borgmester Kent Magelund og fortsætter: 

”Gør man det alligevel, så har vi nu besluttet, at børnene skal blive hjemme fra skole og dagtilbud i 14 dage efter hjemkomsten. Det har vi gjort af hensyn til fællesskabets sikkerhed. For børn kan jo også udgøre en smitterisiko for de øvrige børn og personalet i vores skoler og daginstitutioner”.

Hele Vestegnen og i særdeleshed Brøndby Kommune har forholdsmæssigt mange smittede borgere. Og selvom udviklingen viser, at det går lidt op og ned, så skal der fortsat udvises ansvarlighed.

Brøndby Kommune opfordrer derfor alle, der planlægger at rejse udenlands, til at læse Udenrigsministeriets rejsevejledninger, som opdateres løbende.

Du finder rejsevejledningerne her: https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/

(redigeret den 19. juni på baggrund af nye udmeldinger fra regeringen om, at man den 27. juni opdaterer rejsevejledningerne)

Skrevet af Brøndby Kommune