Dette site bruger cookies

Vi bruger cookies til bl.a. statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookiepolitik.

Se vores cookiepolitik.

16.06.20

Brøndbys maleri til Dronningen er malet af Melissa fra Brøndbyvester Skole

Dronning Margrethe er vist aldrig før set med Brøndbys byvåben på sin krone. Men det har Melissa fra 3.D på Brøndbyvester Skole ændret - det var hendes maleri, der blev udvalgt og bragt videre som gave fra Brøndby til Dronningens 80 års fødselsdag.

Kent Magelund og Arno Christiansen med vinderbilledet

I anledning af Dronning Margrethes 80 års fødselsdag har landets kommuner valgt at gå sammen om én fælles gave fra det kommunale Danmark. Gaven er et maleri fra hver kommune malet af 3. klasses elever.

Derfor har også Brøndbys 3. klasses elever har været i fuldt sving og lavet mange flotte og farverige fortolkninger af de to temaer, de blev bedt om at forholde sig til, nemlig "Dronning Margrethe II" og "et vartegn i min kommune".

Det svære valg mellem at udvælge det ene maleri, der skulle videre til Dronningen fra Brøndby, stod borgmester Kent Magelund og formand for Børneudvalget, Arno Hurup Christiansen for.

Det blev Melissa Jacobsens maleri, der er blevet udvalgt til at være Brøndbys kunstværk, som blev overrakt til Dronningen den 16. juni 2020 på Christiansborg Slot. Melissa går i 3.D på Brøndbyvester Skole.

”Vi var ikke på nogen nem opgave. Det var virkelig nogle meget fine malerier, eleverne har lavet. Men når vi valgte Melissas maleri, er det fordi hun er lykkes med både at portrættere Dronningen uhyre præcist og så skabe et umiskendeligt Brøndby-udtryk. Det er vist ikke set før, at majestæten har Brøndbys byvåben på sin krone, men det ser godt ud,” lyder det med et smil fra Kent Magelund og Arno Hurup Christiansen.

Alle 98 vindermalerier vil blive udstillet på Christiansborg, hvor besøgende kan se dem.

Alle Brøndbys bidrag fra byens 3. klasser vil blive indrammet. Efter sommerferien vil de komme op og hænge på rådhuset i en midlertidig udstilling, som bl.a. klasserne inviteres til at komme ind og se.
Skrevet af Brøndby Kommune