Dette site bruger cookies

Vi bruger cookies til bl.a. statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookiepolitik.

Se vores cookiepolitik.

30.06.20

Landsbystemning bevares trods nedrivning

Brøndbyvester Skole skal udvides, og i den forbindelse vil man se på fremtiden for Tjørnehøjgård og Gildhøjgård. Ny lokalplan vil åbne op for, at gårdene kan rives ned. Men den unikke landsbystemning i bydelen skal bevares, understreger Brøndby Kommune efter en forudgående høring.

Her skal Brøndbyvester Skole udvides
Der vil i de kommende år flytte flere familier til Kirkebjerg, og derfor er planerne for en udvidelse af Brøndbyvester Skole i fuld gang. Som et led i at få plads til en udvidelse foreslår Brøndby Kommune, at den kommende lokalplan for området åbner op for muligheden for at nedrive de tilstødende kommunale gårde, Gildhøjgård og Tjørnehøjgård. Gårdene er udpeget som bevaringsværdige, men vurderes samtidig til at være i så ringe tilstand, at det vil være vanskeligt at opdatere dem til nutidige standarder.

I en netop afsluttet høringsperiode har flere borgere udtrykt deres bekymring over muligheden for, at gårdene rives ned og henviser til deres betydning for Brøndbyvester Landsby. Ligesom nogle har stillet spørgsmålstegn ved, hvordan et fremtidigt skolebyggeri i op til tre etagers højde vil påvirke bymiljøet.

Kommunalbestyrelsen tog på det seneste møde bestik af borgerens høringssvar. Der er politisk opbakning til på sigt at arbejde videre med en lokalplan, der giver mulighed for nedrivning af de to gårde, hvis det vurderes nødvendigt. Der stilles dog det krav, at der skal arbejdes med en ny bebyggelse i området, der harmonerer med landsbyens karaktertræk og samtidig virker som en naturlig kobling mellem skolen og landsbyen.

Den netop overståede forudgående høring vil efterfølges af en høring af hhv. kommuneplantillæg og lokalplan i efteråret 2020.
Skrevet af Brøndby Kommune