Dette site bruger cookies

Vi bruger cookies til bl.a. statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookiepolitik.

Se vores cookiepolitik.

30.06.20

Smarte terrasser holder rotter væk

Der indrapporteres flere tilfælde af rotter under corona-krisen. Men der er tiltag, man med fordel selv kan tage for at forhindre de uønskede gæster. Husejere kan holde rotterne fra døren ved at rottesikre terrassen, lyder opfordringen fra udvalgsformand Vagn Kjær-Hansen.

Brøndby Kommunes rottefængere har ekstra travlt for tiden. Man anslår ikke, at der er kommet flere rotter til. Men mener, at det stigende antal anmeldelser hænger sammen med, at folk har været mere hjemme i tiden med corona og har kunnet opdage de uønskede gæster.

Ser du en rotte, er du forpligtet til at melde det ind til kommunen. Derpå kommer en rottefænger ud og ser på, hvordan rotten kan indfanges og holdes væk. Men hvis rotten har fundet sig til rette under terrassen, som er et yndet tilholdssted, så kan man som borger blive pålagt at rottesikre sin terrasse, skur eller garage.

”Rigtig mange rotteproblemer ser vi omkring træterrasser, skure og garager. Det er derfor vigtigt, at man rottesikrer dem. Særligt hvis man er ved at bygge nyt eller renovere, så er det oplagt at tænke rottesikringen ind, så man ikke får problemet i fremtiden,” lyder opfordringen fra Vagn Kjær- Hansen, formand for Teknik- og Miljøudvalget i Brøndby Kommune.

Man rottesikrer ved at sætte eternitplader, volierenet eller noget tilsvarende ned i 60 cm dybde hele vejen rundt om bygningen. Da rotter er ikke glade for at opholde sig på åbne steder, så er en anden mulighed at hæve træterrasse/skur, så der er min. 35 cm luft under dækket.

Husk, at man ikke skal dække brønddæksler på grunden til. De skal være tilgængelige for rottebekæmperen og kloakmesteren i tilfælde af kloakbrud.

Der er flere konkrete gode råd til, hvordan man rottesikrer sin grund i en pjece fra Brøndby Kommune, som kan læses her

Nyd haven uden rotter

• Undgå skjulesteder: Beskær eller fjern træer, buske og espaliervækster, der vokser op ad murværk og skure, da rotterne ofte benytter disse til at trænge ind i bygninger og tagkonstruktioner
• Klods brændestabler, brædder, stolper og lignende materialer op over jorden – ca. 30 cm. – og de bør ligge frit fra mur.
• Hold øje med rottehuller
• Hæv terrassen fra jorden
• Grav eternitplader ned i ca. 60 cm’s dybde hele vejen rundt og op til 30 cm over jorden
• Luk af med fintmasket volierenet på siden af skuret/terrassen, så der ikke skabes boplads under dette. Nettet graves ca. 20 cm ned

Har du set en rotte, skal det anmeldes elektronisk til Brøndby Kommune på brondby.dk/rotter. Der kan pt. være lidt længere ekspeditionstid, men rottefængeren vender tilbage hurtigst muligt.
Skrevet af Brøndby Kommune