Dette site bruger cookies

Vi bruger cookies til bl.a. statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookiepolitik.

Se vores cookiepolitik.

17.06.20

Udendørs besøg stadig normen på ældrecentre

Trods lempelser er det stadigvæk hygiejneregler og besøg udendørs, der er normen på Brøndbys ældrecentre. Det er en svær, men nødvendig situation, fortæller udvalgsformand Per Jensen.

Danmark er ved at åbne op igen efter coronanedlukningen, men der er fortsat behov for at passe på vores svageste ældre borgere på ældrecentrene.

Tirsdag den 9. juni 2020 ændrede man besøgsrestriktionerne på landets ældrecentre, men det betyder ikke de lempelser, som mange pårørende havde håbet på.

I den nye bekendtgørelse fremgår det, at besøg fortsat altovervejende skal foregå udendørs. Der kan i enkelte tilfælde – efter en faglig vurdering – besluttes, at beboeren kan modtage indendørs besøg, og der skal så kunne udpeges en pårørende, der må komme ind på centret til beboerens bolig.

”I Brøndby har vi længe tilladt udendørs besøg, fordi vi ved, hvor meget det betyder for vores beboere og deres pårørende at kunne se hinanden. Godt nok måske ikke så ofte og så tæt som vanligt – men dog alligevel have kontakten. Vi bliver stadig nødt til at følge myndighedernes retningslinjer og afvikle de fleste besøg udenfor – med mindre centerlederen vurderer, at besøget ikke kan gennemføres udendørs,” forklarer Per Jensen, formand for Social- og sundhedsudvalget.

De gængse hygiejneregler gælder stadig ved udendørsbesøget.

”Vi har stor forståelse for, at det fortsat er en svær situation for både beboere og pårørende. Men vi opfordrer til og forventer, at alle loyalt følger retningslinjerne. Det er af afgørende betydning for, at vi kan holde smitte væk fra vores ældrecentre og vores svageste borgere,” siger Per Jensen, formand for Social- og sundhedsudvalget.

Det har hele tiden været muligt at lave indendørs besøg hos en døende beboer eller en beboer i en anden kritisk situation.

Sundhedsstyrelsens retningslinjer for besøg hos personer i risikogruppen kan læses her.

Skrevet af Brøndby Kommune