Dette site bruger cookies

Vi bruger cookies til bl.a. statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookiepolitik.

Se vores cookiepolitik.

03.07.20

Sådan ser Brøndbys nye ældrecenter ud

Så er de første visualiseringer klar, der viser hvordan det nye ældrecenter i Vesterled kommer til at se ud. Ældrecenteret skal være bæredygtigt og klimavenligt. Det skal opføres som små bofællesskaber og det lave byggeri skal sikre, at det nye ældrecenter passer ind i omgivelserne tæt på et parcelhuskvarter.

Illustration nyt ældrecenter

Brøndby Kommunes nye ældrecenter skal opføres i bydelen Vesterled. Med en placering ved et villakvarter skal der ikke alene skabes et trygt hjem for beboerne, et praktisk og inspirerende arbejdsmiljø for medarbejdere og et rart sted at komme for pårørende. Byggeriet skal også udformes med størst muligt hensyn til det nærtliggende parcelhuskvarter og der skal bygges bro mellem plejeboliger, naboer og den lokale daginstitution. Planerne skal naturligvis politisk godkendes og i høring hos borgerne, inden byggeriet kan gå i gang.

”Vores nye ældrecenter skal både levere velfærd på et højt niveau og bidrage til en positiv og bæredygtig udvikling af Brøndby. Samtidig ligger det os meget på sinde, at byggeriet udformes i tæt dialog med de mange interessenter. Senest har vi afholdt en workshop om de grønne arealer ved ældrecentret, så de både inviterer til fællesskab med naboer, og samtidig skaber tryghed for de ældre borgere,” fortæller Per Jensen, formand for Social- og Sundhedsudvalget i Brøndby Kommune og fortsætter:

”Når der nu ligger en daginstitution i området, så er det oplagt at placere et legeområde ved ældrecenteret, så de ældre kan bliver en del af et livligt nærmiljø, selvom de måske ikke længere er så mobile”.

Byggeriet udføres som mindre bofællesskaber for at undgå institutionspræg og samtidig opføres ældrecenteret som et lavt og smalt byggeri, der skal sikre, at det passer bedre ind i omgivelserne tæt på et parcelhuskvarter.

Der er lagt vægt på en tæt dialog og involvering i forbindelse med planlægningen af det nye ældrecenter. Både naboer, brugere og borgere er derfor fra start blevet inddraget i processen. Selvom byggeriet først forventes at gå i gang ultimo 2022, er det foreløbig blevet til mere end 10 workshops og interessentmøder, hvor de mange forskellige aktører på skift har givet deres bidrag til det nye ældrecenter og omgivelserne.

Fakta:
Det nye ældrecenter vil bestå af 152 boliger, fordelt på plejeboliger og midlertidige pladser til bl.a. rehabilitering, men skal også huse andre sundhedsfremmende og forebyggende funktioner.

Det nye ældrecenter bliver kommunens første DGNB-certificerede byggeri. En DGNB-certificering bygger på en helhedsorienteret forståelse af bæredygtighed. Det betyder, at man med DGNB ikke blot evaluerer et byggeri ud fra, fx hvor miljømæssigt bæredygtigt det er, men også ud fra, hvor socialt og økonomisk bæredygtigt det er.

RUBOW arkitekter er arkitekt og landsskabsarkitekt på projektet. Dominia er ingeniør og ansvarlige for DGNB-certificeringen. 

Selve byggeriet forventes at gå i gang ultimo 2022 og være indflytningsklart i 2024.

Illustration nyt ældrecenter

Skrevet af Brøndby Kommune